https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Žibrat Sloveniji že zagotovil prvo odličje

26.11.2015  

Slovenski kickboxerji že zagotovili 11 četrtfinalnih nastopov, David Žibrat pa tudi že prvo odličje. Vladimir Sitar izvoljen v predsedstvo združenja WAKO.


David Žibrat je v zadnjem slovenskem nastopu drugega tekmovalnega dne v konkurenci do 89 kg discipline light-contact že  zagotovil prvo slovensko odličje na svetovnem prvenstvu v kickboxingu za discipline point-fighting, light-contact in full-contact, ki se ta teden odvija v irskem Dublinu.

Podobno kot turški nasprotnik včeraj tudi italijanski nasprotnik Domenico Pappacena ni bil kos stopnjevanju tempa današnjega četrtfinalnega obračuna, ki ga je vseskozi narekoval Žibrat. 25-letnik iz Mote pri Ljutomeru je na koncu slavil s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 in si s tem že zagotovil najmanj bronasto odličje.

Davida Žibrata v polfinalnem obračunu kategorije do 89 kg v disciplini light-contact sedaj čaka dobro znan nasprotnik, Rus Ildar Gabbasov, proti kateremu je v finalu lanskega evropskega prvenstvu v Mariboru po taktični napaki zapravil vodstvo, ki bi mu prineslo naslov evropskega prvaka, prav v zadnjih sekundah obračuna. Motivacije v revanši temu srčnemu slovenskemu borcu tako zagotovo ne bo manjkalo, se pa sicer Žibrat na prizorišču tega prvenstva počuti odlično, saj je lani prav tukaj slavil na Odprtem prvenstvu Irske, sicer največjem kickboxing turnirju na svetu.

»V Kickboxing zvezi Slovenije z veliko mero optimizma pričakujemo tudi nastope v prihodnjih tekmovalnih dnevih, saj se bo za preboj med dobitnike odličij borilo še enajst naših bork in borcev,« uspehe prvih dveh tekmovalnih dni povzema selektor reprezentance Bojan Korošec, ki ga posebej veseli, da so si slovenski borci priborili možnost za poseg po medaljah v vseh treh borbenih disciplinah.

 

V torek so si naprodovanje v ¼ finale priborili: Sabina Bec (lc, -55kg), Erik Zorn (pf, -89kg), David Žibrat (lc, -89kg), Admir Sinanbegović (lc, -94kg) in Miha Drnovšek (pf, -57kg).

V sredo pa so si napredovanje priborili še: Gregor Stračanek(fc, -71kg), Aleš Lorber (lc, +94kg), Domen Kugl (lc, -63kg), Nejc Gazvoda (lc, -64kg), Luka Vindiš (pf, +94kg), Tilen Zajc(pf, -74kg).

Jutri se bo na tatamiju in v ringu v ¼ finalu pomerilo 11 slovenskih borcev

Slovenski kickboxerji na tem svetovnem prvenstvu niso uspešni zgolj na boriščih. Predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar je bil na včerajšnji generalni skupščini združenja WAKO namreč izvoljen v predsedstvo te organizacije. Med temeljnimi nalogami novega vodstva organizacije v prihodnjem mandatnem obdobju bo sprejem kickboxinga v družino olimpijskih športov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2015 ob 18:41 gost

      bravo prlek

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2015 ob 0:18 gost

      čestitke

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2015 ob 8:20 gost

      Od kdaj je pretepanje šport?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2015 ob 9:13 zogobrc gost

      Od kda je sminkeranje mackastoo Sprepito brcanje zoge sport v ogracek biciklen lige??

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.