https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO:Murskosoboški taborniki pomagajo begunskim otrokom

Murska Sobota, 30.11.2015 ob 12:10  

Murskosoboški taborniki so se odločili sodelovati v projektu Pripravljen pomagati. V soboto popoldan so mladi taborniki skupaj s starši v soboškem MIKK-u  šivali topla oblačila, kape, šale in rokavice za begunske otroke v prihajajoči zimi. Zbirali so tudi rabljene, a še uporabne izdelke. 

Ob samem šivanju so preko igre in drugih aktivnosti z otroki načeli temo beguncev in begunstva, da bodo otroci lažje razumeli razloge, ki so pognali otroke z družinami v beg na tuje, kot tudi vprašanja, ki jih množične migracije postavljajo pred nas. Poslanstvo taborništva je ustvarjati boljši svet, kar jim predstavlja neprestan izziv, ki ga zagrizeno sprejemajo. Ob tem se vedno znova odzivajo na nastale spremembe in s svojim programom sledijo sodobnemu razvoju ter novostim v družbi.

Vodniki otrok in drugi člani njihove organizacije verjamejo v vsakega otroka. Vsem želijo dati možnost in jim privoščijo, da z razvijanjem svojih interesov in potencialov odrastejo v aktivne in odgovorne ljudi. Pri tem sledijo načelu odprtosti za vse, ne glede na starost, kulturo, navade, verovanja in prepričanja, kar dokazuje tudi njihova raznolika taborniška druščina, ki jo sestavlja 40 milijonov ljudi po vsem svetu.

S tokratnim projektom želijo odpreti možnost za aktivno vključenost v dogajanje, hkrati pa se obrniti tudi k nam samim in vzpodbuditi priložnosti za miren dialog med taborniki, v njihovih družinah in bližnjem okolju. Vse izdelke so predali Rdečemu križu Slovenije, ki bo poskrbel, da bodo prišli v prave roke. 

Več fotografij v spdonji galeriji...

    Fotogalerija