https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Pomurski rokometni derbi tesno dobili rokometaši Radgone

1.12.2015  

V predzadnjem krogu je prvi pomurski derbi v letošnji sezoni dobila Arcont Radgona. V razburljivi tekmi so svoji dvorani so bili boljši z razultatom 27:26 (16:13).

 

Po začetnem vodstvu domačih z 2:1 so gostje dosegli 3 zaporedne zadetke ter v 6. minuti povedli z 2:4. Sledilo je ponovno izenačenje v 9. minuti na 5 in dve minuti kasneje ponovno vodstvo Pomurja z 6:8. Izenačena so si sledila še na 9 (v 18. minuti), 11 (v 21. minuti, 12 (v 24. minuti) in 13 v 28. minuti. Do konca prvega polčasa so domači dosegli 3 zadetke, ter ob polčasu povedli z 16:13, kar je bila najvišja prednost katerekoli ekipe.

Foto: arhiv pomurec.com

Drugi polčas so boljše začeli domači, ki so v 34. minuti povedli z 18:13. v 43. minuti so se gostje približali na 20:18 in domači trener Ladič je bil primoran vzeti minuto odmora. Domači so prednost 3, 4 zadetkov držali vse do 58. minute. Goste je v igri držal vratar Kous, ki je obranil kar nekaj nevarnih strelov. Gostje v tem delu igre kljub nekaj velikim priložnostim oz. neizkoriščenimi zicerji nikakor nismo mogli znižati na 2 zadetke prednosti. V zadnjih dveh minutah so borbeni gostje dosegli še 3 zadetke, Radgončani pa zapravili nekaj žog (med drugim tudi sedemmetrovko), vendar jim je zmanjkalo časa za izenačenje. Končni izid tekme je bil 27:26 za domače.


V borbeni igri obeh moštev se je pri Pomurju izkazal Kozelj Vasja, ki je z organizacijo gostujoče igre, ter prodori dosegel 9 zadetkov, Gregorec je dosegel 5, Kreft pa 4 zadetke. V drugem delu je odlično branil Kous.

Radgona se je povzpela na 5. mesto, medtem ko je Pomurje s 3 točkami na, predzadnjem, 8. mestu.


Sedemmetrovke: RK Arcont Radgona 5/6, RK Pomurje 6/7

Izključitve: RK Arcont Radgona 4 minute, RK Pomurje 6 minut


RK Pomurje: Kozelj Vasja 9 (4/5 iz 7m), Gregorec Gregor 5 (2/2 iz 7m), Kreft Robi 4, Zavodnik Luka 2, Gorjup Denis 2, Hedl jernej 2, Šavel Matej 1, Raj Primož 1, Pintarič Aleš, Hameršak Klemen, Černela Dorotek, Kous Marko, Kocan Dorian


RK Arcont Radgona: Humek Lovro 11 (5/5 iz 7m), Žinič Matevž 7, Ketiš David 3, Falež Gregor 2, Štefanec Gregor 1, Šerc Matic 1, Zorko Darko 1 (0/1 iz 7m), Fartek Janez 1, Tomič Ilija, Šijanec Martin, Žinkovič Boštjan, Oštir Andraž 1, Slekovec Primož, Bratkovič Blaž, Krajnc Klemen


Sledi prosti vikend, 12. decembra 2015 pa še zadnji krog, ko rokometaši Pomurja gostijo Cerklje. Še pred tem pa v sredo 9. decembra 2015 ob 19:00 sledi pokalna tekma proti RK Brežice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.