https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Huda prometna nesreča pri Kupšincih

 

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali deset prometnih nesreč. V eni so bile tri osebe huje telesno poškodovane, v eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, v ostalih osmih je nastala samo gmotna škoda. Obravnavane so bile še tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj in sedem kršitev javnega reda.

Ob 10.05 uri je na regionalni cesti izven naselja Kupšinci voznik terenskega vozila v blagem in preglednem desnem ovinku na mokrem in spolzkem vozišču zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil, katerega je pravilno iz nasprotne smeri vozila voznica. Oba voznika sta po trčenju ostala ukleščena v vozilih. Iz vozila so jima pomagali gasilci. Oba voznika in sopotnik v osebnem avtomobilu so bili huje telesno poškodovani. Škoda na vozilih je ocenjena na 15.000 EVR.

S področja kriminalitete so bile obravnavane štiri tatvine in dve poškodovanji tuje stvari. V Krogu je neznanec tekom noči iz gospodarskega poslopja odtujil 125 litrov dizelskega goriva, 150 litrov kurilnega olja in starejši polnilec znamke Iskra. Lastnika je oškodoval za 280 EVR. V Černelavcih je neznanec odtujil 10 metrov bakrenih žlebov. Soboški in Lendavski policisti so obravnavali še tatvino lesa iz gozda.

Javni red je bil kršen 6-krat v zasebnem prostoru in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.  

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so bili pridržani trije vozniki osebnih avtomobilov.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes dopoldan med Gornjo Radgono in Lendavo.

V  zadnjem času so policisti obravnavali več tatvin, kjer storilci pod pretvezo prodaje različnih artiklov na domu, zbiranja odpadnega železa ali na drug  podoben način, vzpostavijo stik z oškodovancem. Nato osebo zamotijo in zaradi nepazljivosti oškodovanca vstopijo v stanovanje. Najpogosteje iz stanovanj ukradejo denar ali zlatnino. Oškodovanci šele po odhodu storilcev ugotovijo, da so bili ukradeni. Policija svetuje, da ste v stikih s takšnimi osebami posebej pazljivi, predvsem pa jih ne spuščajte v stanovanje brez nadzora. Pri raziskavi takšnih  kaznivih dejanj lahko policistom  največ pomagate tako, da si zapomnite čim več podatkov o storilcih  (npr. osebni opis, prevozna sredstva,…).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.