https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 25 let združeni pri obrambi suverenosti Slovenije

Murska Sobota, 05.12.2015 ob 8:15  

Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje, Pokrajinski odbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo Pomurje in MO Murska Sobota so včeraj v murskosoboški Grajski dvorani pripravili slovesnost posvečeno 25-letnici ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite v Pomurju in 26-letnici akcije Sever.

                                                                                                                                              

Slavnostni govornik prireditve je bil generalmajor Ladislav Lipič, eden od soorganizatorjev narodne zaščite v Pomurju, nosilec spominskega znaka Manevrske strukture narodne zaščite Slovenije in predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Zbrane sta nagovorila še podžupan MO Murska Sobota, Zoran Hoblaj in predsednik PVD Sever za Pomurje, Drago Ribaš.

Pred samo slovesnostjo so v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota odprli razstavo 25-obletnice Manevrske strukture narodne zaščite. Slavnostni govornik otvoritve je bil Ciril Magdič. Razstava bo na ogled do 17. 12. 2015.

Manevrska struktura narodne zaščite je nastala leta 1990. Imela je vojaško in policijsko komponento. Danes temu radi rečemo zeleno in modro vejo. To je bila slovenska paravojaška organizacija, katere osnovni namen oblikovanja je bil varstvo ukrepov nastajajoče slovenske države.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2015 ob 11:55 ZUNANJI OPAZOVALEC gost

      V prvi vrsti sedijo vsi, ki z MSNZ nimajo nič ali pa zelo malo. Niso bili prvi in niti v prvi vrsti povabljeni v MSNZ. In oni si pripisujejo zasluge. Med njimi so tudi pacifisti. Ve se kdo je bil glavni v MSNZ za Pomurje in zgodovina uči, da ti iz prve vrste, ki so bili zaposleni na pokrajinskem štabu, sploh niso vedeli zanj (upam, da veste na koga mislim). SV je nastrala iz in samo iz MSNZ. Kako vezo pa ima minister z eno in drugo zadevo. Je ministrstvo za kmetijstvo prispevalo za zakusko. Aja samopromocija, lastni marketing....

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.12.2015 ob 21:51 ciril in metko gost

      sami partizani

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2015 ob 14:08 gost

      Škoda, da se z zgodovino manipulira.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.12.2015 ob 21:38 gost

      Žal so se veteranske organizacije spolitizirale.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.