https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tudi gasilke iz Žižkov postale »Božiček za en dan«

Žižki, 06.12.2015 ob 10:00  

Članice PGD Žižki so se letos aktivno pridružile akciji »Božiček za en dan«.


Potem ko so v akciji kot Božičke sodelovale že prejšnja leta, pa so se letos odločile, da tudi same pripravijo zbirno mesto, kamor bodo Božički lahko prinašali svoja darila. K sodelovanju so povabile tudi svoje družine, prijatelje, okoliške osnovne šole in društva ter zavihale rokave. Včeraj so v gasilskem domu Žižki sprejemale darila, ki so jih prinesli sodelujoči v akciji. V prihodnjih dneh bodo darila zbrale še po okoliških šolah, ki so se pridružile akciji, nato pa jih bodo ob koncu prihodnjega tedna odpeljale na osrednje zbirno mesto v Ljubljani. Tam bodo prostovoljci pregledali, ali so darila ustrezna in jih razdelili otrokom, katerim so namenjena.

Kot so pojasnile sodelujoče v akciji, so v svoje paketke obvezno zavile kakšno plišasto igračo, rokavice, kapo, zvezke, knjige, barvice, sladkarije, odvisno od starosti obdarovanca pa so v vsako darilo dodale še kakšno presenečenje. Poleg tega, da so mnoge pripravile svoja darila za otroke iz socialno šibkih družin, so po eno darilo pripravile za vsako enoto iz PGD Žižki in eno darilo v imenu tamkajšnjega kulturnega društva.

Kot so pojasnile prostovoljke, so nad odzivom zadovoljne, predvsem, ker je bila ta dobrodelna akcija še dokaj nepoznana v tem delu Pomurja. Same so namreč pripravile prvo zbirno mesto daril akcije Božiček za en dan na območju upravne enote Lendava. Kot so še povedale, je kar nekaj sodelujočih pripravilo darilo, čeprav svojega obdarovanca še niso našli. V prihodnjih dneh bodo organizatorji namreč pripravili še dodaten seznam z otroki, ki jim bodo darila polepšala praznike.

Akcija Božiček za en dan v Sloveniji poteka že več let. Za sodelovanje v akciji je potrebna prijava preko spleta, kjer vsak t.i. Božiček s seznama socialno ogroženih otrok oz. otrok iz socialno šibkejših družin izbere svojega obdarovanca. Zanj nato pripravi posebno darilo, ki naj bi vsebovalo zgoraj opisana presenečenja.

Poleg akcije Božiček za en dan pa so žižkovske gasilke pristopile tudi k akciji Anina zvezdica. Tako v gasilskem domu Žižki zbirajo tudi hrano z daljšim rokom uporabe in higienske pripomočke, ki jih lahko na zbirno mesto pripeljete tudi prihodnjo soboto med 8. in 15. uro.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2015 ob 18:19 purde gost

      Bravo dikline-saka vam čast

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.12.2015 ob 22:00 carinik gost

      zakuj te pelale v ljubljano, nega v prekmurji takšij potreb, ljubljana v prekmurje kaj pripela? Ne je eden poslanec (minister) pravo, ka je slovenija samo do trojan, zakuj jin te vij vozite ta ge vse maju

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2015 ob 6:28 gost

      Ljubljana je samo skupno zbirno mesto, ne ostane to tam, ampak po pregledu daril ide po ostalih delih Slovenije in nekaj tudi bivše Yuge. Vse zbrano iz Anine zvezdice pa ide najprej na skupno zbirno mesto v MS in nato k družinam, samo iz Pomurja.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.