https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Državnem zboru spremljamo delo poslanca Kavčiča

08.12.2015 ob 12:36  

V okviru projekta Pomurske novice smo danes obiskali Državni zbor Republike Slovenije, kjer smo pokukali v pisarne pomurskih poslancev. Najprej smo obiskali mag. Aleksandra Kavčiča iz vrst SMC.


Poslanca Kavčiča smo zmotili sredi seje njihove poslanske skupine. Kot nam je pojasnil, je njegov delovni teden odvisen od tedna do tedna. Ponedeljke pretežno preživi v domačem okolju v svoji poslanski pisarni. Torki so namenjeni sejam poslanskih skupin, sicer pa je delovnik zapolnjen z delom v parlamentarnih odborih. Tudi vikendi se znajo hitro zapolnit s terenskim delom v domačem okolju, kjer je nemalokrat gost okroglih miz, konferenc in drugih prireditev. Kot je pojasnil, se tovrstnih dogodkov rad udeležuje, vendar mora zaradi poslanskih obveznosti v državnem zboru nemalokrat svojo udeležbo odkloniti.

 

Kavčič je član štirih odborov, in sicer odbora za obrambo, pravosodje in zunanjo politiko ter član ustavne komisije. Na vprašanje, v kateri izmed teh funkcij lahko največ pristavi največji delež, je odgovoril, da je to zelo razločno od problematike, o kateri se odloča. Kot je pojasnil, je skozi prizmo dogajanja trenutno najpomembnejša vloga prav v odboru za obrambo, veliko težo pa ima po njegovih besedah članstvo v ustavni komisiji. Pobude, o katerih odloča ustavna komisija, nemalokrat zahtevajo velike odločitve, zato se o njih nemalokrat odloča s tresočo roko, je pojasnil Kavčič.

Poslanec SMC se v domače okolje vrača vsak dan, saj ne stanuje v Ljubljani. To zanj dnevno pomeni tri do štiri ure vožnje, vendar, kot pravi, si življenja brez družine ne predstavlja. V glavnem mestu ostane le, če se seje zavlečejo pozno v noč, zjutraj pa ga čakajo že druge službene obveznosti.

 

Poslansko pisarno si Kavčič deli s strankarskim kolegom Francem Lajem. Kot pravi, je velika prednost, da si pisarno deli s kolegom, ki je hkrati tudi njegov prijatelj. Tako se srečata vsak dan in nemalokrat razpravljata o aktualnih tematikah. Odlično sodeluje tudi z ostalimi pomurskimi poslanci, ki so združeni v Klubu pomurskih poslancev, pojasnjuje Kavčič.

 

Zadovoljen ob podaljšanju t.i. pomurskega zakona, obljublja, da se bo za Pomurke in Pomurce še naprej zavzemal: »Prisluhnem pobudam in pripombam občanov, in kadar je to v moji moči, ukrepam. Verjamem, da delam v tej smeri, kjer so me volivci in volivke prepoznali v času volitev,« pojasnjuje svojo predanost volivcem. Ob tem pa dodaja, da v stranki delajo dobro, stojijo trdo za svojimi odločitvami kar se bo pokazalo v času, ko bo treba polagati račune za opravljeno delo. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.