https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Pomurski župani in gospodarstveniki so določili ključne projekte za razvoj regije

Murska Sobota, 10.12.2015 ob 9:00  

V  torek so o Dogovoru za razvoj regije in programih, ki bodo vanj uvrščeni, razpravljali pomurski župani. Včeraj pa so določili tri ključne regijske in dva sektorska projekta člani Razvojnega sveta pomurske regije.

 

Kot smo  poročali včeraj, so od pomladi 2013 do letošnjega maja prejeli 386 projektov, na odborih so glede na izpolnjevanje splošnih pogojev določili 11 projektov in od teh 4 ključne. Slavko Petovar je na včerajšnji seji člane Razvojnega sveta Pomurske regije seznanil z odločitvijo pomurskih županov, da naloge RRA Mure v stečaju prevzame s 1.1.2016 pet regijskih razvojnih agencij.

V Dogovoru za razvoj regije, ki ga je potrebno na ministrstvo poslati do 15. decembra, so lahko le trije regijski projekti. Člani sveta so razpravljali, kateri projekti naj bodo označeni kot regijski in kateri kot sektorski. Nekateri člani so bili mnenja, da bi lahko Vodovod in izgradnjo komunalne infrastrukture združili, imeli so različna mnenja kam določene projekte uvrstiti (regijske ali sektorske), da bi jih bilo čim na koncu več projektov financiranih. Kot sektorski so mednje želeli uvrstiti tudi Regijski reševalni center. Občina Tišina pa je dala pobudo, da bi na ministrstvo poslali tudi tiste projekte, za katere je že pripravljena projektna dokumentacija, vendar ločeno od Dogovora.

Po glasovanju so člani Razvojnega sveta Pomurske določili, da se v Dogovor vključijo kot regijski projekti Biosferno območje Mura, Pomurski vodovod sistem B, druga faza in Družbeno odgovorno Pomurje, kot sektorski pa izgradnja komunalne infrastrukture in Regijski reševalni center.  

Katere projekti bodo financirani v okviru vzhodne kohezijske regije in državnega proračuna v obdobju 2016-2020, pa bo odločalo ministrstvo.

PREBERITE TUDI: http://www.pomurec.com/vsebina/36182/FOTO__Namesto_RRA_Mure_v_prihodnje_mreza_petih_agencij 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2015 ob 15:39 gost

      NO , LEPO ČE SO SE SESTALI !!! Med temi gospodi in gospami , pa sem tudi opazil gosp. iz Pušče .Gospod Rudaš , jim je imel dosti kaj za povedati , kako priti do denarja in ga nenamensko porabiti itd...On se je dolgo šolal pa ima tole v malem prstu !!!***

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.12.2015 ob 21:00 lačen gost

      gente lidji, cuk ide počasi iz prekmurja, tak bomo počasi kak ovi v afriki, ka je rejšo naš misijonar, po smetaj mu iskali gesti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.12.2015 ob 7:32 slovničar gost

      gost prvega komentarja, takoj nazaj v osnovno šolo in se slovnice naučiti:)))))

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.