https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Sodišče odločilo: stečaj AHA Mure bo tudi v prihodnje upravljal Radovanović

12.12.2015 ob 11:07  

Po sklepu okrožnega sodišča v Murski Soboti Stevo Radovanović ostaja stečajni upravitelj AHA Mure.


O njegovem nadaljnjem upravljanju Murinega stečaja je odločalo murskosoboško okrajno sodišče potem ko je odbor AHA Mure zahteval glasovanje upnikov o razrešitvi Radovanovića, obenem pa zahteval glasovanje o imenovanju novega upravitelja. Predlog je podprlo vseh pet članov upniškega odbora, in sicer Nove Ljubljanske banke, Gorenjske banke, SID banke, Banke Koper ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Sodišče je vse upnike pozvalo, da se izjasnijo o zahtevi upniškega odbora. Do razrešitve imenovanega upravitelja in do  imenovanja novega lahko pride, če za to glasujejo upniki, katerih terjatve skupno presegajo polovico osnove za izračun deleža glasovalnih pravic, poroča pomurje.si. Iz seznama upniških terjatev na dan 27. november je sodišče ugootovilo, da so nekatere terjatve že zmanjšane. Na osnovi novih zneskov je sodišče ugotovilo, da so za razrešitev Radovanovića in imenovanje novega upravitelja glasovali upniki, katerih terjatve so skupno znašale 24,9 odstotka osnove za izračun deleža glasovalnih pravic, kar pa ne zadostuje zahtevi po zamenjavi Radovanovića.

Razplet je še posebej razveselil delavce, ki pričakujejo, da bodo dobili vsaj del svojih terjatev, ki jih je priznal stečajni upravitelj. Znesek le teh je 5,3 milijona evrov. Zoper sklep je sicer mogoče še pritožiti v roku 15 dni.

V začetku leta že peta dražba zdravega jedra

V začetku prihodnjega leta pa bo razpisana nova javna dražba, na kateri se bodo že petič poskušali prodati zdravo jedro Aha Mure kot celote. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.