https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Rok Vori iz Velike Polane Junak leta 2010 po izboru Žurnala

23.02.2011 ob 12:39  

Prva lovorika Žurnala je romala v roke srednješolca iz Velike Polane, ki je preprečil dvojni umor. 

„Poudariti moramo, da je slavil s prepričljivim naskokom- njegova zgodba pa ni prepričala le komisije, temveč tudi številne bralce, ki so nam  sporočali navdušene odzive nad njegovim pogumnim dejanjem,“ so zapisali v Žurnalu.

Rok Vori je konec marca pri sosedovih zaslišal krike, nakar je šel na lastne oči pogledat, kaj se dogaja. Naletel je na krvav prizor, saj je v hiši na tleh ležala hudo poškodovana soseda, v njeni bližini pa še njena hčerka. 66-letni mož oziorma oče ju je namreč napadel s sekiro, nakar je 17-letni Rok skočil na njega in mu preprečil nadaljnji masaker. Udaril ga je po roki in mu zbil sekiro na tla, nato pa ga pridržal do prihoda policije.

66-letnemu Žaliku, ki je napadel ženo in hčerko grozi do 40 let zapora, Rok Vori pa je z dejanjem postal junak, med drugim so ga Pomurci v organizaciji Vestnika in Murskega vala izbrali za Pomurca leta 2010.

    Komentarji

    1. blue
      24.02.2011 ob 11:38 blue

      čestitke Rok, pogumno dejanje!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. nina85
      24.02.2011 ob 12:10 nina85

      Spoštovanja vredno dejanje, ki ga je napravil ta mladinč!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.