https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Seja murskosoboškega mestnega sveta v znamenju zmanjšanega števila članov sveta zavoda MIKK

Murska Sobota, 18.12.2015 ob 8:10  

Včeraj je potekala 9. seja mestnega sveta MO Murska Sobota, zadnja v tem letu.

 

Svet zavoda MIKK bo petčlanski

V drugi obravnavi so murskosoboški mestni svetniki sprejeli predlagani Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka  o ustanovitvi javnega zavoda MIKK Murska Sobota.

Največ razprav je poželo zmanjšanje števila članov sveta zavoda iz prej devet na sedaj pet. Vključni problem je bil kako vključiti predstavnika dijakov, saj dijaška zveza pri nas ni organizirana, imamo le dijaške skupnosti posameznih srednjih šol. Podan je bil predlog, da se v svet zavoda vključi tudi en predstavnik omenjene skupnosti, ki bi ga določili predsedniki skupnosti po posameznih šolah. Po razpravi in glasovanju so mestni svetniki potrdili, da bo svet javnega zavoda MIKK petčanski in sestavljen iz treh predstavnikov ustanovitelja, predstavnika zaposlenih v MIKK-u in predstavnika zainteresirane javnosti (KPŠ), v sklopu katere delujejo tudi dijaki, slednje pa bodo prav tako vabili na seje zavoda.

Znani so nagrajenci ob kulturnem prazniku prihodnje leto

Denarno nagrado  za vrhunske dosežke na področju kulture prejme naslednje leto Zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev FLOTA, plaketo za pomembne dosežke na področju kulture Matej Končan - Kleemar, priznanje za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini Janez Mataj, priznanje za uspešno delo mladih ustvarjalcev pa za izvedbo projekta in izdajo zgoščenke Prvosrčen - Deca Osnovna šola II Murska Sobota. 

Tudi o odvajanju odpadnih voda, Razvojnem centru Murska Sobota in izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

Mestni svetniki so sprejeli v drugi obravnavi še predlog Odloka o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode, v združeni prvi in drugi obravnavi predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota in sklep o določitvi vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Seznanili pa so se še s Povabilom Razvojnim svetom regij za pripravo in podpis Dogovorov za razvoj regij. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2015 ob 10:05 lokalniDJ gost

      a Kleemar je dobil nagrado zato, ker je pografitiral pol Sobote? da ne omenjam, da se je v Ljubljani spravil na Plečnikov spomenik s svojimi odurnimi šablonami. kjer osel leži... bravo svetniki! facepalm.gif

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2015 ob 13:00 šnof gost

      torej ste iz sveta mladinskega kluba izločili mladino? me zanima, koliko dijakov je članov KPŠ?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2015 ob 16:00 sobočanka gost

      O vsen se tej svetniki dogovarjajo, samo o ten nej, ka je potrebno za mesto. Samo guči se, kak de se ,te pa od toga nika.Poglednite si, kak je Sobota prazna. Ite večer na sprehod po centru mesta ,pa te vidli, kak je slabo osvetlena, ka lejko še spadneš, okoli knjižnice, proti kinoji na Lendavski ulici pa še pa še. Ceste skoz mesto so katastrofa, asfalt luknjasti, grabe pa še pa še. Predlagan, ka se enkrat namesto na sejo v dvorano odpravite na sprehod po mesti, upajmo , ka te spregledali. Za to smo vas volili in ne pozabljamo.

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.12.2015 ob 18:30 odgovornilenivec gost

      Vidim, da gospod Jevšek zopet zvesto opravlja svoje delo kot župan MOMS. Ali se je mogoče moral kam iti slikat pa je kar vodenje seje prepustil g.Hoblaju?

      20 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.12.2015 ob 18:40 gost gost

      Ti zadnji gost pa lekar nemreš preboleti, ka je zdaj župan Jevšek. Sprijazni se že enkrat ka je tak, pa tak de ostalo. So se pa vsaj nehale razprtije v mestnon sveti, vuplimo pa tudi, ka de se kaj premaknilo na boljše.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.12.2015 ob 9:59 gost

      znamo što je v prejšnji sestavi mestnoga sveta razprtije delo in zakoj. Štihec vas je bar malo bremzo. zdaj pod Jevškom ste se "povezani" razpasli do neba. Vaši zavodi se kopajo v pejnezaj, aviatičari sponzorejrajo Red Bull, rušite RRA Muro in si ustanavljate svojo, nega ka nega.... Si pa po resnici povedao, ka upaš, ka de se kaj premaknilo na boljše, ker do zdaj se neje NIKA NAPRAVILO, pa je več kak leto dni mimo. Zdaj se edino pejnezi raztalajo našim, vse ostalo pa stoji. Enoga samoga projekta nemreš povezati z Jevškom. Razen slikanja, pa slikanja, pa slikanja, pa kazanja zubala... Židan style pač.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.