https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Tujec poskušal plačati s ponarejenim bankovcem za 50 EVR

 

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, štiri kazniva dejanja, požar, delovno nesrečo, sedem kršitev javnega reda in miru, tri primere povoženj divjadi in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila.

Na področju kriminalitete so obravnavali dvakrat ponarejanje, tatvino in goljufijo. Na banki v Lendavi je bil odkrit ponarejen bankovec za 50 EVR. Na bencinskem servisu v Pincah je tujec poskušal plačati z ponarejenim bankovcem za 50 EVR. V trgovini v Nemčavcih je bil pri tatvini prijet moški. Policisti Policijske postaje Gornja Radgona pa so obravnavali goljufijo.

V Gibini je prišlo do dimniškega požara. Požar so pogasili gasilci. Pri tem škoda ni nastala.

Na gradbišču v Svetem Juriju ob Ščavnici je, pri opravljanju del, z lestve padel delavec in se lahko telesno poškodoval.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali preko dneva na relaciji Murska Sobota – Lendava.

Do konca meseca februarja bo na celotnem območju Slovenije potekala preventivna akcija za večjo varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo. Slogan akcije se glasi: »USTAVITE SE. VLAK SE NE MORE«

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.