https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Trenerja Nafte Damirja Roba borba za obstanek ne zanima

Lendava, 24.2.2011  

V soboto se nadaljuje prvenstvo v prvi nogometni ligi, zato smo preverili, kako so nanj pripravljeni v lendavski Nafti. Klub je doživel številne kadrovske spremembe, dobil tudi novega predsednika, še vedno pa so globoko v dolgovih.

Edini pomurski prvoligaš Nafta je s pripravami pričela šele 24. januarja, kar je najkasneje med vsemi prvoligaši. "Smo edina ekipa, ki je celotne priprave, ki so se začele nekoliko pozneje kot je bilo planirano opravila le v domačem okolju. Potrebno se bilo prilagoditi razmeram v klubu, menim pa, da smo kljub temu maksimalno izkoristili vse razpoložljive možnosti, čas pa bo pokazal koliko smo v tem uspeli," pravi trener Damir Rob in dodaja, da so imeli težave le zaradi nenehnega treniranja na umetni travi in nakaterih poškodb, ki so posledica le-tega.

10 odhodov in prihodov

Tako kot pred začetkom letošnje sezone, ko je v Nafto prišlo 16 novih igralcev, so se velike igralske rošade zgodile tudi pred spomladanskim delom sezone. Tako je iz Lendave odšla deseterica, prav toliko pa jih je tudi prišlo. "Z ozirom na številne odhode se bilo potrebno odzvati in pripeljati nove igralce. Ker ne gre za redni prestopni rok in je večina igralcev pod pogodbo je bilo toliko težje. Z igralskim kadrom moramo biti zadovoljni, saj smo poskušali narediti sinergijo mladosti in izkušenj, k temu pa smo še dodatno zmanjšali proračun glede igralskega kadra. Vassiljev, Benko, Murko in ostali so pustili globok pečat v Lendavi. O Vassiljevu lahko povem kot vsi v Lendavi  le vse najboljše.  Osebno mi je žal, da ni ostal, menim pa, da z odhodom  v Koper ni naredil korak naprej in da mu je osebno žal da, če že ni prestopil v kako močnejšo ligo, ni ostal v Lendavi. Ampak, to je že druga tema. Model igre bom prilagodil igralcem, ki jih imam na razpolago in upam, da bo nam uspelo," pravi Rob.

Najmlajša in najcenejša zasedba doslej

Nafta je jesenski del prvenstva zaključila na četrtem mestu, s precej spremenjenim moštvom pa bodo neznanka mnogim. "Kot trener želim vedno več in boljše. Enako miselnost poskušam prenesti tudi na svoje igralce. Že večkrat smo dokazali, da ni vse v denarju, ker če bi bilo, mi sigurno ne bi bili tam kjer smo. Nafta štarta v spomlad z najmlajšo in najcenejšo zasedbo doslej. Za enkrat smo velika uganka. Borba za obstanek me ne zanima. Če ekipe, ki so za nami napovedujejo boj za Evropo, ne vem, zakaj bi se mi s takim izhodiščem borili za obstanek. Cilj je, da bo Nafta še naprej tekla v 1.SNL, s tem se pa nismo odpovedali tudi višje uvrstitve. Samo eno se ve vnaprej, da bo prvak povsem zasluženo Maribor," meni Rob. Prvo tekmo v spomladanskem delu prvenstva bo Nafta igrala doma in to proti Primorju.

Kadrovske spremembe:

Prišli: Agim Ibraimi /Mak (Eskisehirspor, Tur), Nemanja Jozič (Livar), Dejan Komljenovič (Lokomotiva Plovdiv, Bol), Igor Lazi (Šenčur), Nikola oluić/Hrv (Šenčur), Luka Prašnikar (Olimpija), Rade Jovanovič (Simer), Miha Korošec (Simer), Sait Idrizi (Olimpija), David Tomažič-Šeruga (Patras, Grč).

Odšli: Jože Benko,  Rok Buzeti (Hit Gorica), Tomaž Murko (Aluminij), Aleš Čeh (Drava), Peter Gerenčer, Konstantin Vassiljev (Koper), Nino Vöröš, Erdžan Bečiri (Vienna, Avt), Miha Kokol (Drava) in Jernej Repina.

Pripravljalne tekme:

Nafta : Čarda 1:2 (strelec za Nafto: Lesjak)

Nafta : Međimurje 4:0 (Lesjak-11m, Lesjak, Vaš, Jovanovič)

Nafta : Grad 6:0 (Prašnikar 2, Jovanovič 2, Lesjak, Ibraimi)

Nafta : Slaven Belupo 2:0 (Prašnikar, Ibraimi)

Odranci : Nafta 0:6 (Prašnikar 4, Vinko, Oluić)

Nafta : Veržej 7:1 (Ibraimi 2, Jovanovič, Oluić, Balažic, Vaš-11m, Tomažič-Šeruga)

Mura 05 : Nafta 0:0

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. agrotron
      24.02.2011 ob 21:13 agrotron

      Katastrofa!! Deset igralcev (ljudi)je v hotelo "Lipa" špilali pa bodo za Dolgo vas in Odrance.Rob tij si isti Vučičević, domači na klop, igrali ti pa bodo tisti za štere ti menadžer (da ga ne imenujem)plačuje. Za tri mesece pa odijdejo domači, tej kere zdaj forsejraš mešetar odpelje, mij Lendavčani smo pa zopet na nuli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      25.02.2011 ob 9:55 lepi

      Pa tau je logično zdaj do pa še čudne rezultate! Predvidevan: nafta zmaga prvo tekmo v gosteh te pa de polčas/konec 1/2 fiks ka suza!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. prekmurjerepublika
      25.02.2011 ob 19:38 prekmurjerepublika

      s takšo ekipo je vaša realost 7-10 mesto!!! tak ka te se mogli fejs potrujditi ka te obstale v 1. ligi glavno ka de mura pomale pomalee pa nazaj:)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.