https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Okrog Gajševskega jezera bodo uredili pešpot

26.12.2015 ob 8:00  

Občina Križevci je včeraj podpisala gradbeno pogodbo za ureditev pešpoti in postavitev urbane opreme okrog Gajševskega jezera.

 

Do roka za oddajo ponudb se je prijavilo 12 ponudnikov, najugodnejša za izvedbo del je bila gospodarska družba Hermes GP d.o.o. iz Dornave. Vrednost projekta ocenjujejo na 133 tisoč evrov. Sredstva za izvedbo del so zagotovljena iz proračuna občine Križevci.

 

Dela bodo obsegala izvedbo peščene poti po kroni nasipa. Ob potki bodo postavili urbano opremo (klopi, koši) ter informativne in tematske table. Dolžina poti po nasipu, ki bo služila rekreaciji, turizmu in počitku, bo znašala 2,6 km.

Na kroni nasipa, kjer je pretežno travnata površina, se ljudje že sedaj radi sprehajajo. Gajševsko jezero je priljubljeno pri surferjih, ribičih in nasploh obiskovalcih, ki jih zanima pestra flora in favna v okolici jezera. Z izvedbo investicije bo pot postala še privlačnejša. Predvidena širina poti je 1,6 m, obrobljena pa bo z lesenimi okroglicami.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2015 ob 10:14 jože33 gost

      metanje denarja skozi okno. okoli Gajševskega jezera pešpot ŽE OBSTAJA!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2015 ob 17:10 JOŽA gost gost

      Več let je bilo potrebnih, da se je na jezeru kaj premaknilo. Sedaj, ko pa se bo okolica malo uredila pa se najde "joža", ki je takoj proti in bi se lahko pred komentarjem maloozanimal, kaj se bo sploh dogajalo. Vsa čast županu, da je pognal projekt " Gajševsko jezero". Eni se še spomnimo, ko smo se v jezeru kopali in vsak konec tedna preživeli na nasipu okrog jezera.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.12.2015 ob 22:24 jože33 gost

      jaja, surfcenter za frende... a je kdo prej naredil izračun rentabilnosti glede na število vetrovnih dni? kopali ste se v gnojšnici? čestitke za pogum!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.12.2015 ob 1:23 mirko gost

      Čestitke gospod Belec! Na Gajševskem jezeru smo se kopali insurfali pred 35 leti. Končno se bo nekaj naredilo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.12.2015 ob 9:20 ip vse pove gost

      jože33, oziroma olga ne seri

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.