https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Nova zmaga Panvite Pomgrad

24.12.2015  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 14. kroga 1. DOL za moške na Ravnah premagali Fužinar Metal s 3:2 (19, -21, 22, -23, 13).

  

Fužinar Metal vs. Panvita Pomgrad 2:3

Odbojkarji Panvite Pomgrada so opravičili vlogo favorita, dosegli že deveto zmago, a so se morali za njo potruditi bolj, kot je marsikdo pričakoval. Korošci so bili dostojen tekmec, znova se je videlo, da so popravili formo, a za razliko tekme proti Žirovnici, ko so dosegli prvo zmago, so se tokrat morali zadovoljiti le s točko.

Foto: arhiv pomurec.com

Začetek tekme ni kazal na to, da bi lahko domači presenetili Panvito Pomgrad. Ti so povedli z 8:3 in 11:6, a nato so se domači zbrali in za kratko spreobrnili potek niza. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:14, toda začeli delati napake, gostje so po uspešnih napadih Aljoše Bogožalca dosegli zapored šest točk, prišli do vodstva 20:16, na koncu pa zlahka osvojili prvi niz.

V drugem nizu je domača ekipa zaigrala bolj zbrano in odločno, izvedla nekaj uspešnih napadov, v napadu sta se izkazala zlasti Portoričan Joseph Cuevas in Denis Valentan. Po izidu 16:16 se jim je pri učinkovitosti pridružil še Jure Jež in izenačili na 1:1.

Panvita Pomgrad tudi v tretjem in četrtem nizu niso potrjevali vloge izrazitega favorita tekme. Tretji niz je bil ponovno izenačen, vse do rezultata 20:20 so bili odbojkarji Fužinarja Metala enakovredni gostom. Toda odbojkarji Panvite Pomgrada so ob koncu niza zaigrali odlično, še posebej se je v napadu izkazal Dejan Polemiš, svoje pa so dodale še napake domačih pri sprejemu in servisu.

V četrtem nizu so Ravenčani po vodstvu z 8:7 ob prvem tehničnem odmoru predvsem zaradi napak Prekmurcev pri začetnih udarcih vseskozi vodili z dvema točkama razlike, na 17. točki pa so jih tekmeci ujeli. Po izidu 22:22 pa so gostitelji po napadih Cuevasa in Američana Garyja Houseja dosegli zadnje točke in zmago v četrtem nizu.

Odločilni peti niz pa so dobili odbojkarji Panvite Pomgrada, potem ko so po rezultatu 10:10 prišli do prednosti s 14:11 in zadržali vodstvo in niz dobili s 15:13.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec 24

Pelemiš 15

Flisar 13

Detala 13

Drvarič 5

Šmitran 5

Rojnik 3

Točke za Fužinar Metal Ravne so dosegli:

Cuevas Torres 26

Jež 17

House 12

Valentar 10

Stravnik 9

Jež 2

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.