https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Člani DodgeBall kluba Murska Sobota postali dobrodelni Božički

25.12.2015 ob 7:35  

Tokrat vam predstavljamo nov soboški klub Dodgeball Pomurje, kjer trenirajo člani in članice z obeh bregov reke Mure, s skupnim sloganom » Zdrav duh v zdravem telesu«.

Za Slovenijo bi lahko rekli, da je ta šport še dokaj neznan

Kot povedo člani kluba, lahko na spletu najdete že nekaj omemb tega športa v Sloveniji, zaenkrat pa sta registrirana samo dva kluba, oba v Murski Soboti. Na področju Evrope je bila v letu 2010 ustanovljena krovna organizacija EDBF – European DodgeBall Federation, v okviru katere svoje države zastopajo naslednje države: Avstrija, Češka, Francija, Anglija, Wales, Nemčija, Irska, Italija, Nizozemska, Severna Irska,  Romunija, Škotska, Slovenija, Švedska, Švica.

Doodgeball je moštveni šport z žogami, podoben igri med dvema ognjema, igra pa se lahko v ženski, moški ali mešani različici

V igri so tri žoge, s katerimi se igralci dveh moštev z zadevanjem medsebojno izločajo iz igre. Izpadli tekmovalec se lahko v igro tudi vrne, v kolikor njegov soigralec žogo ujame. Igra je časovno omejena in ima še veliko drugih točno določenih pravil. Gre za zelo dinamičen, nekontakten šport, v katerem se uporabljajo žoge, ki so specifične in se uporabljajo samo za ta šport.


V klub je trenutno včlanjenih 23 posameznikov različnih starosti in poklicev


Zaenkrat klub dela na popularizaciji športa med starejšimi, tako da se v klub lahko včlanijo vsi, moški in ženske stari nad 16 let. "Vsi se zavedamo, da smo na igrišču enaki, saj smo člani iste ekipe, med nami ni razlik, zato vlada tudi posebna harmonija, ki se jo občuti ne samo na igrišču, ampak tudi izven njega", pove njihov trener Dejan Ravš.

Cilj Dodgeball kluba Pomurje za prvo sezono delovanja je predvsem popularizacija športa v Sloveniji – organizacija turnirja v mesecu marcu 2016 v Murski Soboti, udeležitev na nekaj turnirjih v tujini in ob dobrem nastopanju udeležitev igralcev in igralk na evropskem prvenstvu konec avgusta 2016 v Franciji. Posebej so ponosni tudi na trenerja Dejana Ravša, ki se na vsak trening izvrstno pripravi, jih vedno motivira in skupaj poveže v eno ekipo s srcem.

Odločili so se, da bodo tudi dobrodelni

Vsi v klubu se zavedajo, da je velika vrednota nekomu nekaj dati, ne samo pričakovati, da od nekoga nekaj dobiš, zato so se odločili, da bodo kot klub delovali tudi dobrodelno. Njihova prva akcija je bila zbiranje zamaškov za Nejca Barbariča, učenca OŠ I v Murski Soboti, ki so jo zaključili in Nejcu zamaške že izročili. Prav tako so se člani kluba združili in sodelovali v akciji ANINA ZVEZDICA. Naslednja njihova dobrodelna nota bo krvodajalska akcija, ki bo predvidoma meseca januarja. Ob tej priložnosti vabijo vse, ki bi radi postali dobrodelni, da se jim pridružijo. S podobnimi akcijami bodo nadaljevali tudi v prihodnje, o novostih v klubu in kako stopiti z njimi v kontakt, pa si lahko pogledati na njihovi facebook strani "Dodgeball klub Pomurje".

Ker so mladi klub, imajo probleme s pridobivanjem finančnih sredstev

V tej zvezi se trudijo pridobiti sponzorje in donatorje, zato bi izkoristili priložnost in pozvali vse, ki bi jim bili pripravljeni na kakršen koli način priskočiti na pomoč, da pišejo na njihov naslov – dodgeballklubpomurje@gmail.com. Na začetku so za promocijo športa in kluba uporabljali osebna poznanstva ter tako širili glas, da takšen športni klub obstaja tudi v Murski Soboti, nato so svojo stran ustvarili tudi na Facebooku.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.