https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Priporočamo: Ernijeva kuhna, Slike brez obrazov

30.12.2015 ob 12:00  

V okviru projekta Pomurske novice v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota v branje v tem mesecu priporočamo še naslednji dve knjigi.

 

Zoran Hočevar: Ernijeva kuhna

Erni je ljubiteljski kuharski mojster, zelo izbirčen, na kakšen način morajo biti pripravljene jedi, ki jih bo vtaknil v usta. Ta svoj talent skriva pred svetom, katerega mu predstavlja stalna druščina njemu podobnih modelov, ki se zbira pred bližnjim lokalom. Njihova skupna značilnost je izrazita nagnjenost k brezdelju in bohemskemu življenju, kolikor jim pač dopuščajo bolj kot ne prazne denarnice.

Erni je po izobrazbi pravnik, davno nazaj je bil celo zaposlen, zdaj pa se preživlja z oddajanjem hiše, ki so mu jo vrnili kot denacionalizacijskemu upravičencu. Je nergač in zadrt Ljubljančan, ki zviška gleda na vse prišleke, na ta svoj odnos pa je celo ponosen. Za splošno zadovoljstvo mu manjka le še življenjska sopotnica, s katero bi delil kulinarične in druge užitke. In pri iskanju le-te se njegovo življenje zaplete.

 

Jože Hradil: Slike brez obrazov

V avtobiografskem romanu Slike brez obrazov, avtor Jože Hradil podaja podobo rojstnih Beltincev in Murske Sobote v času njegovega otroštva pred in med drugo svetovno vojno, obenem z različnimi doživetimi in pripovedovanimi zgodbami sorodnikov in prednikov povezuje zgodbe širokega časovnega razpona.

Roman je stkan iz prizorov o materi in o očetu in njunih bližnjih – in to še iz časov skupne Avstro-Ogrske.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.