https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Začele so se zimske razprodaje

04.01.2016 ob 10:00  

Kljub številnim znižanjem v preteklih tednih, pa se z današnjim dnem uradno začenjajo zimske sezonske razprodaje.


Te po zakonu ne smejo trajati dlje kot 60 dni. Zimske razprodaje so po mnenju članov Trgovinske zbornice Slovenije dobro obiskane, kljub temu da potekajo po koncu veselega decembra in prazničnega obdarovanja, veliko trgovcev pa že pred tem zniža cene tekstila in obutve, poroča STA.

V skladu s pravili Trgovinske zbornice Slovenije pri sezonskih razprodajah tekstilnega blaga in obutve se zimske razprodaje začnejo prvi delovni ponedeljek v januarju. Na zbornici so prepričani, da so se trgovci letos, tako kot že v preteklih letih, na sezonske razprodaje dobro pripravili in se prilagodili potrebam in pričakovanjem potrošnikov. Veliko jih cene zniža že pred uradnim začetkom razprodaj.

Trgovci tako v času razprodaj večinoma še dodatno znižajo cene sezonskih oblačil in obutve, kamor sodijo tudi izdelki za šport (smučarska obutev, smučarske bunde in kombinezoni, vetrovke, kape, rokavice, nogavice ter druge z zimsko sezono povezane artikle), prav tako pa potrošniki ravno v tem času posegajo predvsem po višjem cenovnem blagu, ki je namenjeno za več sezon.

Trgovci v teh dneh cene izdelkov, ki so na razprodaji, večinoma znižajo za vsaj 30 odstotkov, v primeru priznanih blagovnih znamk ter izdelkov višjega cenovnega razreda pa tudi do 50 odstotkov ali 60 odstotkov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.01.2016 ob 13:18 Bautoš gost

      V Hervsi je vse znižano, če pa pogledneš ceno pod to "akcijsko" pa boš vido ka je prle falejše izdelek bil :D Majke mi!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.01.2016 ob 14:17 bivši zaposleni gost

      idu, skrijo blago pred znižanjun, nabijejo 20% cene, nato pa izdelek prvotno znižajo za 25%, nategnejo kupca, ki misli, da je kupil zlato poceno. Primer: 50 eur x 20% = 60 eur, sledi znižanje, je 60 eur x 25% = 15, to odštejejo od 60 in dobijo novo ceno, = 45 EUR

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.01.2016 ob 14:23 gost

      Hervis je itak znano po zavajanji pa nategovanji kupcev. Pri njih je sigdar najdrakše tisto ka je kao najbole znižano. Pa še kvaliteta v Hervisi je za bruhati.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.01.2016 ob 15:53 gost

      v hervisi je vse kitajska roba in so najdražji majo nekše alcije te pa ideš v drugo trgovino in vidiš da isti izdelek enkrat cenejši

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.