https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Trstenjakovi večeri 2016

05.01.2016 ob 10:16  

»Večeri druženja, pogovora, izobraževanja, veselja in kulture.«


V župniji Gornja Radgona so v letu 2000 pod idejo takratnega župnika Andreja Zrima organizirali prve Nikodemove večere, katere pa so ob 100-letnici rojstva radgonskega rojaka teologa, psihologa, akademika, filozofa, ter častnega občana Občine Gornja Radgona dr. Antona Trstenjaka in ob 10. obletnici njegove smrti leta 2006 preimenovali v Trstenjakove večere.

 Letošnji 10. Trstenjakovi večeri, ki bodo v dveh delih se bodo pričeli v petek 8. januarja, z gostom večera dr. Igorjem Bahovecem, ki bo spregovoril na temo »DRUŽINA JE ZAKON!« Poudarki iz sinode o družini! Pričevanje očeta, profesorja in vernika! Sociolog religije Igor Bahovec bo spregovoril o posredovanju izkustva lepote, ter smisla zakona in družine naslednjim generacijam, dopolnjevanjem moškega in ženske, ter pomen usmiljenja do vseh ljudi. Bahovcu, sicer profesorju na teološki fakulteti, se zdi posredovanje izkustva lepote zakona na mlajše generacije izredno pomembno. Na sinodi so o družini spregovorili predvsem z vidika pastorale, to je o tem, kako delati in se srečati z družinami, » da bi v spremenjenih časih našli način, kako lahko krščanstvo zakoncem in družinam pomaga, da živijo svojo poklicanost in poslanstvo«.V soboto 9. januarja bo spregovoril Marko Juhant na tematsko vsebino z naslovom » VZGAJAJ!« Izobrazba ni dovolj! Marko Juhant je poklicni vzgojitelj za otroke z motnjami vedenja, specialist za obnašanje. Že vrsto let se zavestno ukvarja s stvarmi, ki so prav, manj s »popravljanjem« tistega , kar je narobe. Njegovo področje se nanaša na preventivo in ravnanje staršev, vzgojiteljev in ostalih, da bi otroci postali samostojni, uspešni in zdravi odrasli ljudje. Ukvarja pa se tudi s kategorijo, ki je po njegovih besedah zelo zanemarjenja, to je s srečo- da bi bili otroci srečni oz. zadovoljni.

Drugi del Trstenjakovih večerov se bo pričel eno od sobot v mesecu januarju-( datum se bo naknadno objavil), z naslovom » ŽENSKI ZAJTRK Z GOSTJO MILADO KALEZIĆ« Milada Kalezić je  slovenska gledališka in filmska igralka, dobitnica najbolj prestižne slovenske nagrade za igralske dosežke – Borštnikovega prstana za leto 2011. V srednjih letih je globoko začutila, da jo svet ateizma brez vere ne napolnjuje. Začela je iskati Boga, vendar tudi ta pot ni bila enostavna in kratka, saj Gospodova pota niso vedno naša pota. Pred nekako desetimi leti pa je končno našla, kar je iskala. Našla je Boga, našla je svoj notranji mir in smisel zemeljskega bivanja. Seveda njene preobrazbe tako okolica, kot njena družina, ni takoj sprejela in razumela. Zato jih je prepričala zgolj z dejanji ljubezni. Svojo vero zelo jasno in odkrito živi in pričuje. Tudi pri podelitvi Borštnikovega prstana je v zahvalnem govoru jasno povedala, da je vse, kar ji je bilo dano v življenju, dar, za katerega je Bogu neizmerno hvaležna. Je sicer pravoslavne vere, vendar se z veseljem udeležuje in sodeluje tudi pri katoliškem obredju. Zadnje dejanje Trstenjakovih večerov bo eno od sobot v mesecu februarju ( datum se bo objavil naknadno) z naslovom « MOŠKI ZAJTRK Z GOSTOM GREGORJEM ČUŠINOM«. Dramskega igralca in tekstopisec Gregor Čušin bo odgovarja na vprašanja, ki so jih razvrstili na teme: O odnosih in oblikovanj odnosa , o odraslosti, zvestobi, o svetem pismu, Bog v mojem življenju itd…

Vsa predavanja bodo v dvorani Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni s pričetkom ob 19.00 uri, katera bo spremljal bogat kulturni program. Ta predavanja so že vrsto let tudi priložnost pogovora in postavljanjem osebnih vprašanj in mnenj predavateljem, ki z veseljem odgovorijo in postavijo prave smernice in vodila življenjskih ciljev. Vabljeni torej na bogato duhovno krepilo zakonci, očetje, matere, stari starši, botri in mladina.

Avtor: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.