https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Vodenje Perutnine Ptuj bo najverjetneje prevzel Pomurec

07.01.2016 ob 10:45  

Zgodba o prevzemu Perutnine Ptuj se počasi bliža h koncu. Slovenska industrija jekla (SIJ) je z dokapitalizacijo in po pridobitvi dobre polovice lastništva v Holdingu PMP pridobila več kot 50-odstotni delež Perutnine, kmalu pa bo sledila tudi menjava na čelu ptujske družbe.

Skupščina delničarjev bo namreč 22. januarja, obetajo pa se spremembe v vodstvu. Po štiriindvajsetih letih se bo od stolčka predsednika uprave poslovil Roman Glaser, najverjetneje pa ga bo nasledil Pomurec Tibor Šimonka, sicer nekdanji dolgoletni direktor SIJ-a, v zadnjem letu pa pooblaščenec konzorcija bank v procesu kreditnega prestrukturiranja v Perutnini Ptuj.

Foto: Finance.si

Poleg Lendavčana naj bi v upravi ostala tudi Glaser, in Tone Čeh, medtem ko bo skupščina sprejela odstopni izjavi dveh dosedanjih članov uprave Perutnine Ptuj, in sicer Nade Kranjc ter Milana Čuša, ki bosta postala izvršna direktorja. Ob Šimonki bo nov član uprave postal še Vječeslav Korčagin, ki je sicer že od novembra tudi prokurist družbe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2016 ob 17:05 Lendavčan gost

      Bravo Tibor !

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.01.2016 ob 20:46 količ gost

      In ka zdaj što de vodo mij od toga nemo meli nič uni pa miljone

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.01.2016 ob 17:07 gost

        Ja primitivec, kaj bi ti imel od tega, si sposoben voditi takšno firmo ali pa se samo skrivati za računalnikom in kritizirati druge.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.01.2016 ob 9:30 gost

      Ali pa, če ne bi napisal nič, prav glupi komentar!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.01.2016 ob 17:46 gost

        Ja, ja, razni Vanči pa so veleumi, po navadi v življenju niso nič dosegli, sedaj pa so vsi drugi krivi za njihov neuspeh.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.01.2016 ob 12:43 pohani picek gost

      Kako je te že spet lahko Glaser v upravi, če pa je iz nje izstopil oz. podal odstopno izjavo. Je verjetno takšen kaliber da brez njega ne morejo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.01.2016 ob 16:47 pomurec 0 gost

      jete gvušen ka nede kradno

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.