https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policija nad voznike, ki med vožnjo uporabljajo telefon

08.01.2016 ob 8:03  

Agencija za varnost prometa v sodelovanju s policijo in številnimi občinskimi redarstvi danes pričenja preventivno akcijo osveščanja voznikov o nevarnosti uporabe telefona med vožnjo.

 

Uporaba telefona med vožnjo je nevarna, saj je voznik, ko uporablja telefon, manj zbran. Vedno več oseb med vožnjo zadnje čase uporablja tudi socialna omrežja na svojem telefonu ali drugače preko telefona komunicira med vožnjo, zaradi česar so se odločili ukrepati.

Policisti ter občinski in mestni redarji bodo aaktivno iskali tiste voznike, ki med vožnjo uporabljajo telefon. Voznikom bodo letake, s katerimi osveščajo o nevarnosti uporabe telefona med vožnjo, delili tudi na prodajnih mestih vinjet Petrola in Darsa.

Zagrožena globa za uporabo telefona med vožnjo je 120 evrov. Policija je lani voznikom napisala 20.000 glob zaradi uporabe telefonov, leto pred tem pa 23.000.

S policije sporočajo, da so kljub temu, da policisti trenutno stavkajo, prisotni na terenu in izvajajo akcije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2016 ob 12:37 nevarnost gost

      Kdor sam ne poskrbi za varnost tudi policija ne more. Zgleda, da je to največji problem v prometu. Raje naj poskrbijo da nekateri norci ne bodo v MSoboto drveli 100 na uro.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.