https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurske mlekarne: delničarji glasovali za ohranitev osnovnega kapitala

08.01.2016 ob 8:25  

Na včerajšnjem zasedanju skupščine delničarji nisi sprejeli predloga uprave, po katerem naj bi se zmanjšal osnovni kapital družbe, kar bi pomenilo, da se vsi delničarji prostovoljno odpovedo lastništvu.


Uprava je sicer na včerajšnji skupščini predlagala, da se osnovni kapital družbe, ki je od oktobra v postopku prisilne poravnave, s trenutnih 1,4 milijona evrov zmanjša na nič, nato pa bi ga povečali z novimi stvarnimi vložki, in sicer konverzijo zavarovanih terjatev.

Delničarji predloga niso sprejeli, saj so se izrekli za nasprotni predlog, ki ga je predlagala skupina delničarjev, in sicer Splošna zadruga Črenšovci, Mlinopek in splošne kmetijske zadruge Ljutomer Križevci. Ti so predlagali, da se osnovni kapital družbe ohrani v obstoječi višini.

V kolikor bi delničarji podprli predlog uprave, bi to pomenilo, da se prostovoljno odpovedujejo lastništvu v Pomurskih mlekarnah, saj bi vse obstoječe delnice prenehale. Je pa bil ne skupščini imenovan posebni revizor, ki bo preveril upravičenost uvedbe postopka prisilne poravnave in predlaganega zmanjšanja osnovnega kapitala.

Vendar pa naj bi z včerajšnjim glasovanjem delničarji razlastitvi izognili le začasno. V mesecu dni naj bi jih razlastil kar upniški odbor, potem pa bi naj s konverzijo terjatev največja lastnica mlekarn postala Delavska hranilnica, poroča Večer. Slednja je od dobaviteljic mleka in od bank upnic v zadnjih tednih odkupila največ terjatev. V postopku prisilne poravnave družbe je bilo priznanih okoli 13,5 milijona evrov terjatev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2016 ob 8:55 gost

      Napišite še kdo so poimenski krivci za tako stanje z zgodovino vred .Kakšno mleko bomo pa zdaj pili? Madžarsko ker se slovensko vozi na Hrvaško.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2016 ob 9:49 prekmurje zbudi se gost

      Vodilni v mlekarnaj , kitajci nucajo mlejka v praji telko kak je sniga spadnolo v celoj Sloveniji, pa še minister Židaj je z delgacijo hodo na Kitajskem,tak ka če si zgučijte za posel leko odate 10x ali 100x telko mlejka v praji kak mate v zalogah in delate sproti. Makar kašnoga podjetnoga kitajca se prpelajte, pa ga dajte na plačilno lijsto, ka de lijfro mlejko na kitajsko. Pa vojska , pa begunci ,državne zaloge, in drujge tržne niše ge bi se dalo mlečni praj prodati. Samo dobra prodaja de rešila MLekarne,, vse ostale finančne akrobacije so bole kratkoga roka ges mislin.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.01.2016 ob 9:52 Pišta gost

      Menim, da bi mogli vedeti, da od kar je prišla gospa Hlebič, ni več pravega dialoga, kdo je kmete nagovarjal, ko ni bil več direktor, naj grejo z mlekom vstran, kdo se hoče maščevati, kdaj bomo dojeli, da imamo v regiji dovolj sposobnih ljudi pa jih onemogočimo?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2016 ob 19:01 gost

        Mislim, da jih žal nimate oziroma jih je premalo .Veliko pa jih gleda samo lastni interes in kako bodo sebi napolnili žepe. Primer Pomurski zakon in RRA . Tudi mentaliteta vas Pomurcev je taka , da raje vidite, da sosedu crkne krava kot bi mu jo pomagali zdraviti . Sicer pa poglejte komentarje 96 % vseh je napisano v žaljivem in ponižajočem stilu. Še tisto dobro ne vidite in ne pohvalite .

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.01.2016 ob 11:04 gost

      Velki kmečki sindikalist je tukaj nika nej kriv, on je bil samo nadzornik?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.01.2016 ob 11:09 enpacc gost

      hlebiceva je okradla podjetja do nastopa v pomurskih mlekarnah, kot v svojem mandatu pomorske mlekarne z pribl.7000eu place na mesec. lezla v rit krizevko ljutomerski zadrugi, kasneje po koncanem mandatu na pm nastopila kot direktorica kriz. ljutomerske zadruge in zdaj ze tam skripa in so pred zaprtjem....res si sposobna!!zapret tako bando

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.01.2016 ob 12:18 gost

      Verjetno si že pripravlja gnezdo kamor se bo odselila. Samo se sliši, da naj bi bile neke kazenske ovadbe, za dobro delo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.01.2016 ob 17:05 Goričanec gost

      Tak kok Pomurka in Mura tak de z mlekarnov saj mleka nedo meli ker ni na Goričkem krav....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.01.2016 ob 22:56 mutni gost

      glavač pa smodiš sta tau zakujala

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.01.2016 ob 22:36 mlečni gost

      Največ svinjarije so napravili v PM Potrošnikovi boysi dule pa zubi s pomočjo sindikalista po kmečko kak so se sestajali na skrivnih lokacijah pa napravili plan za lastninjenje PMlekarn po vzorci Potrošnika ,za sebe so poskrbeli za druge jih pa itak nikdar nej brigalo,ednok more ta svinjarija tudi zagledati luč sveta ,in tudi tej nedo več kaoli odili kak purani lopovi ,lopovski ,vse pred roko pravice ,pa odvzem premoženja ?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.01.2016 ob 11:28 janči gost

      Ja lepo odpravnino so ji dali za delo, tudi tukaj sedaj ni sposobna pravega dialoga, če bi mi Pomurci skupaj držali, ja lotmerški kmetje so se pustili nat ..... tudi tisti, ki vedno zavarujejo po toči. Kako naj delaš, ko nekdo hoče samo maščevanje in maščevanje ... našim domačim zaposlenim smo pa itak vedno fauš.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.01.2016 ob 11:53 tomos gost

      Prekmurje zbudi se , rejasan bi mogli biti na oni strani žice, rešili bi se vzhodnjakov pa prekmurskih LOPOVOV, bande skorumpirane gospodarske, ka ma mo še tou ne vejmo obdržati, ostalo nam pa dirigirajo ONI od Trojan proti morju, Lek, pomurski kopalni biznis, usnjeno industrijo, tekstilno industrijo, tak smo kak najvikši hlapci, zato smo v p. m.Mamo, pa še nekaj novo nastalih firm, ki so posledica prej izgubljenih, in šefovi drmajo z nekim ponosom, v gnoj naj se potegnejo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.01.2016 ob 18:03 Janez gost

      Da 7000 evrov je lepa plača za ....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.01.2016 ob 11:07 pišta gost

      Ja, ja tou so dali Hlebičevi za, dobrega botra ima ali pa "nore kmete" ali pa samo enega, ven s POMURJA,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.