https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Verižno trčenje na pomurski avtocesti

09.01.2016 ob 18:27  

Danes okrog 8.50 ure je na avtocesti med Lipovci in M. Soboto prišlo do prometne nesreče, kjer je trčilo več vozil.

 

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila državljan Romunije na avtocesti zgrešil izvoz za M. Soboto, ustavil in zapeljal vzvratno. Vanj je trčil voznik tovornega vozila, v tovorno vozilo pa še voznik osebnega avtomobila. Nato je zaradi neprilagojene hitrosti prišlo do trčenja še petih osebnih avtomobilov.

V nastajajoči koloni je kasneje prišlo še do drugih prometnih nesreč in sicer trčenja avtobusa in osebnega avtomobila, trčenja dveh tovornih vozil in na uvozu na avtocesto še trčenje tovornega vozila in osebnega avtomobila.

V prometnih nesrečah so bili udeleženi državljani Romunije, Slovenije, Madžarske, Italije in Ukrajine. Trije udeleženci so bili lahko telesno poškodovani. Skupna materialna škoda na vozilih, zaščitni ograji in prometnih znakih je okrog 57.000 evrov.

Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba zaradi Nevarne vožnje v cestnem prometu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2016 ob 11:28 marko gost

      Pomurska avtocesta je čista katastrofa! Letno prevozim samo po pomurski avtocesti cca 40.000 km i nvidim marsikaj kar se dogaja. Čudež je, da se ne zgodi še več hujših nesreč. Namesto, da policija ,,zajebavle,, voznike za telefoniranje in pasove, bi morala biti bolj prisotna na omenjeni avtocesti. Najhujši vozniki so tujci (Romuni, Ukarajinci ...). S kombiji vozijo po sredini ceste, napol spijo med vožnjo, skoz okna mečejo smeti in čike, šoferji se menjavajo med vožnjo, vozijo preveč tovora in oseb...! Prepričan sem, če bi policija na tem odseku poostrila nadzor, bi dnevno dobila min. 50 prekrškarjev! Da o ukradenih avtomobilih in drugem sploh ne govorim.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.01.2016 ob 16:54 gost gost gost

      Jaz pa mislim, da bi še bolj morali poostriti telefoniranje med vožnjo. Predvsem mladi vozniki in še bolj voznice so ves čas na telefonu, pozabijo pa voziti ,tako, da moraš na prehodu za pešce bežati ,ker se avto ne ustavi. Če pa kaj poveš, pa se nesramno odzovejo, domača vzgoja pač. Bolj dosledno izvajati kontrole in poostriti kazni za telefoniranje med vožnjo. Ni treba, da ob vsakem pisku telefona pozabiojo , da so v avtu.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.01.2016 ob 17:37 marko gost

      Gost-gost: za telefoniranje med vožnjo ti dam zelo prav. Že dolgo opažam zjutraj med vožnjo proti Mariboru, da nekaj prekmurskih ,,pičkic,, vztrajno piše sms, kar je smrtno nevarno - na avtocesti se v 2-3 sekundah zgodi marsikaj! Te ,,pičkice,, so vedno ene in iste.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.01.2016 ob 18:58 instruktor gost

      hja, samo te bi morali meti še malo več policistov, računajte la se začne z marcon - milijonski pohod vzhodnjakov, trbelo de je paziti, da se zaglozdijo v SLOVENIJI, vijdite ka je v Nemčiji, "pičkice pa bodo še kar naprej lahko telefonirale, - to je vzgoja države

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.01.2016 ob 19:51 Čika-pajo gost

      Ne vem ne vem kaj je z nekaterimi vozniki narobe, ampak zgleda da je res nekaj hudo narobe, če v krožišču prevoziš odcep ter potem pelješ vzratno nazaj v krožišče. Današnji moj primer opažanja vozniške kolture -pa ni bil tujec .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.