https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Maraton Treh src ponovno tudi po sosednji Avstriji

Radenci, 11.1.2016  

Najstarejši maraton v tem delu Evrope, Maraton treh src, že vabi tekačice in tekače, pa tudi pohodnike ter seveda najmlajše veveričke, da se tudi letos pridružijo tisočim, ki se bodo 21. maja udeležili ene najlepših športnih prireditev pri nas. Prijave na 36. Maraton treh src, ki vsa leta poteka pod okriljem Radenske, so na spletni strani www.maraton-radenci.si že odprte, organizatorji pa sporočajo, da bo po dolgih letih trasa Maratona treh src ponovno potekala tudi preko Avstrije.

V Radencih bodo 21. maja potekali maraton Radenska Classic (42,195 km), polmaraton Radenska Light (21,098 km), tek Radenska Naturelle (10 km), Oazin tek (5,5 km) ter tekmovanje v nordijski hoji (9 km), pa seveda tudi netekmovalni program, ki bo obsegal Veveričkin in srčkov tek za otroke ter Pohod treh src.

"Za zgodnje prijave, vplačane do 16. januarja, smo pripravili znižano ceno 25 EUR, zato vas vabimo, da čim prej obiščete našo spletno stran www.maraton-radenci.si ali se prijavite osebno v Turistično informacijski pisarni v Radencih. Pomoč pri prijavi je na voljo na telefonski številki 041 811 708 ali preko elektronske pošte na naslovu info@maraton-radenci.si," je pozval Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src.

Kliknite na sliko za informacije in slike z lanskoletnega maratona ...

Za udeležbo se lahko do 5. maja 2016 preko spleta prijavijo posamezniki, prijave za skupine nad deset oseb pa bodo mogoče do vključno 18. aprila 2016. Posamezniki se lahko po 5. maju še vedno prijavijo na kateregakoli izmed tekov, vse do vključno dneva prireditve, vendar le osebno v Turistično informacijski pisarni v Radencih oziroma na sami prireditvi.

Edini maraton v Evropi, ki poteka skozi dve državi

Maraton treh src letos obuja nekdanjo tradicijo in tako bo njegova trasa, prvič po dolgih letih, ponovno potekala tudi preko Avstrije. "Novim generacijam tekačev, ki te trase še niso doživeli, smo želeli ponuditi nekaj novega, neko spremembo, ter hkrati ponovno postati edini maraton v Evropi, ki poteka skozi dve državi. Avstrijski kolegi so našo pobudo z navdušenjem sprejeli in sodelovanje z obmejno občino Bad Radkersburg je gladko steklo," je dejal Marko Pintarič in poudaril, da bo imela ta trasa, ki bo kar štirikrat svobodno prečkala državne meje, v luči žalostnih dogodkov na slovenskih mejah v zadnjih mesecih še dodaten simbolni pomen.

Trasa bo iz Radencev vodila v Gornjo Radgono, kjer bodo tekači maratona in polmaratona prečkali most na Muri - in s tem mejo med Slovenijo in Avstrijo – ter pot nadaljevali preko Bad Radkersburga in Zeltinga nazaj v Slovenijo, skozi Cankovo, Skakovce, Krajno in Gederovce, nato pa spet za nekaj časa v Avstrijo, skozi Sicheldorf in Laafeld nazaj v Bad Radkersburg in ponovno preko Mure v Gornjo Radgono, od tu pa skozi Orehovce in Boračevo do cilja v Radencih.

Vse trase si lahko ogledate v spodnji priponki:

 

 

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.