https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Pobegnil policiji, ji poškodoval tri vozila, a bil vseeno ujet

Murska Sobota, 25.02.2011 ob 9:59  

Po pridobljeni informaciji, da 26-letnik iz območja Ljubljane ukvarja s preprodajo prepovedane droge v Pomurju, so kriminalisti in policisti PU Murska Sobota želeli in tudi so potrdili sum. Omenjeni, ki je policistom pobegnil z avtomobilom in so ga kasneje dobili peš, bi s prodajo zasežene droge zaslužil približno pet tisoč evrov.

Da bi potrdili sum, so policisti in kriminalisti na izvozu iz avtoceste v Murski Soboti zaustavljali osebni avtomobil, v katerem se je vozil 26-letnik. Osumljenec na znake policistov ni zaustavil avtomobila. Z nezmanjšano hitrostjo je s kraja pobegnil in pri tem poškodoval tri službena vozila policije, s katerimi so mu policisti zaprli pot. Pri trčenju sta bila lažje telesno poškodovana tudi dva policista.

Ko ni šlo več z avtomobilo, je skušal zbežati

Policisti in kriminalisti so pobeglemu osumljencu sledili. Ker je osumljenec sklepal, da zasledovalcem ne bo mogel pobegniti, je avtomobil zaustavil in stekel iz vozila. Med begom je odvrgel zavoj, v katerem so policisti našli 50 g prepovedane droge heroina in 10 g kokaina. Pobeglega osumljenca so kmalu prijeli in mu odvzeli prostost. Na podlagi odredbe sodišča je bila opravljena tudi hišna preiskava in preiskava osebnega avtomobila, kjer je bila najdena manjša količina prepovedane droge heroina. Osumljeni bi s prodajo zasežene droge zaslužil približno 5000 evrov.

zasežena droga

Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po členu 186 KZ-1 in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po členu 229 KZ-1.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. skrbina
      25.02.2011 ob 13:21 skrbina

      Hollywoodsko :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.