https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad premagala ACH Volley

17.1.2016  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 16. kroga 1. DOL za moške v Ljubljani premagali ACH Volley s 3:2 (-16, -21, 23, 20, 15).


ACH Volley Panvita Pomgrad 2:3

Foto: arhiv pomurec.com 

Odbojkarji ACH Volleyja so še enkrat razočarali svoje navijače. Potem ko so izgubili finale slovenskega pokala, so po šestih dnevih doživeli še en boleč poraz. Izgubili so proti Panviti Pomgradu, kar je njihov drugi neuspeh v domačem prvenstvu, drugi tudi na domačem igrišču. Po dveh nizih sicer ni kazalo na takšen razplet, Ljubljančani niso imeli nikakršnih težav, da so povedli z 2:0. To je bila v veliki meri tudi zasluga slabe igre Panvite Pomgrad, ki pa so v nadaljevanju prišli k sebi, z boljšo igro ACH prisilili v napake, v končnicah nizov pa pokazali nekaj več sproščenosti in zbranosti, kar jim je prineslo zmago.

Panvita Pomgrad, ki je proti prvakom gladko izgubila polfinale slovenskega pokala, je tekmo začela slabo. Naredila je veliko napak, te pa so Ljubljančani, pri katerih je na klopi ostal Andrej Flajs, Jan Kozamernik je le nekajkrat vstopil v igro za kratek čas, na začetku pa igro organiziral Matija Jereb, spretno kaznovali. Kmalu so povedli s 5:2, sredi niza vodili že s 14:6 in 16:7, nato sicer malo popustili, a gosti se niso resneje približali.

Drugi niz so Ljubljančani začeli s petimi zaporednimi točkami, pet točk so tudi vodili ob prvem tehničnem odmoru, nato pa jim je začela padati zbranost. Gostje so se približali na 9:11, a nova serija točk, za katero so bili zaslužni servisi Stjepana Jurića, je Ljubljančane vrnila v visoko vodstvo (16:9). Do konca so Prekmurci razliko sicer zmanjšali, toda od preobrata so bili precej oddaljeni.

Videti je bilo, da bo ACH z lahkoto prišel do zmage, še posebno, ker je v tretjem nizu po odličnih servisih Jerneja Terpina začetno vodstvo tekmecev spreobrnil sebi v prid. Toda po vodstvu Ljubljančanov 19:14 so se reči obrnile. Odbojkarji Panvite Pomgrad so se razigrali v napadu, v bloku je bil odličen Gorazd Flisar, posledica tega je bila, da je Panvita Pomgrad domače na 22. točki ujela, po izidu 23:23 pa je po zaslugi Aljoše Bogožalca dosegla še dve točki in znižala zaostanek.

S tem je dobila nov zalet, ki ga je izkoristila, v četrtem nizu ves čas vodila, tudi s štirimi točkami razlike. Pred končnico so se domači sicer približali na 19:20, toda to Panvite Pomgrad ni zmedlo, v končnici so pokazali zrelo igro, niz pa končali z blokom Flajsu, ki je v tem nizu vstopil v igro.

V "tie breaku" so domači povedli s 5:2, za tri točke so vodili tudi pri menjavi strani, jih je Panvita Pomgrad  na osmi točki ujela. ACH je imel lepo prednost tudi pri izidu 14:12, a tudi te ni znal spremeniti v zmago, prav tako ne vodstva s 15:14. Zadnje tri točke so osvojili varovanci Dejana Fujsa, dve napaki domačih in uspešen napad Jerneja Detele so pomenili, da točki odhajata v Mursko Soboto.

"Kljub solidnemu sprejemu imam občutek, da nam je zmajkala kakšna ideja več v napadu. Izgubljen tretji niz je dal precej energije nasprotniku, katero so dobro unovčili. Čestitke Fujsu in ekipi Panvite Pomgrad,"je po tekmi dejal domači libero Matija Pleško.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec 18

Detela 18

Flisar 18

Pelemiš 15

Grabar 5

Rojnik 1

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2016 ob 9:26 gost

      čestitke!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.