https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Za prečkanje meje z Avstrijo morate znova izkazati identiteto

18.01.2016 ob 8:22  

Avstrijski kancler Werner Faymann je napovedal, da bo Avstrija na meji povečala nadzor za vse. Dejal je, da je Avstrija začasno odpravila schengen, tako da na meji z Avstrijo velja obvezno izkazovanje identitete.


Za to se je Avstrija odločila, ker želi poostriti nadzor nad begunci, ki vstopajo v njihovo državo. Ob tem bodo zavračali vse, ki nimajo pravice do azila oziroma ne zaprosijo za azil. Prav tako Avstrijci pojasnjujejo, da v kolikor bo Nemčija zaustavila sprejem beguncev, ki želijo nadaljevati pot v Skandinavijo, bo to storila tudi Nemčija, poroča STA.

Na dejanje Avstrijcev so se odzvali tudi na Uradu vlade za komuniciranje, kjer so pojasnili, da ukrep Avstrijcev ni nov ukrep, ampak velja že dlje časa. Po navedbah Ukoma Slovenija aktivno sodeluje pri iskanju rešitev in si še vedno prizadeva za skupen dogovor, vendar bo odločno in dosledno ukrepala, če bodo ogroženi interesi ali varnost Slovenije oziroma bo prišlo do napovedovanja enostranskih ukrepov.

Napovedujejo, da se bo tudi Slovenija odzvala in nemudoma ukrepala, če bi Avstrija in Nemčija sprejeli kakršnekoli ukrepe, s katerimi bi začeli z zaostrovanjem in omejevanjem sprejema migrantov.

Pojasnili so še, da lahko Avstrija uvede nadzor na svojih mejah v skladu s schengenskim pravnim redom, če oceni, da so podane okoliščine, ki to opravičujejo (zagotavljanje varnosti v državi), je pa uvedbo takega ukrepa treba napovedati vsem državam članicam in Evropski komisiji, ki tudi nadzira izpolnjevanje pogojev za tak ukrep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2016 ob 9:43 samir gost

      mamo še čas, leto dnij še lejko čakamo, ge su zdaj tisti pizdeki iz Prekmurja, ka so bili proti Orbani? Što je PRVI meje zapro, što ide za njin, tudi Merklova se jemi klanja, tak se čuva država, mij mu pa na kolpi ribe lovili ! Ka zaj Slovenci ljubitelji vzhodnjakov ne jemljete teh prijateljev domov, bi si bar meli z njimi kaj pogučati.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2016 ob 10:25 nemir gost

      Cerarovi Novi obrazi nas tišćijo nazaj na Balkan. Kaj so delaili do zdaj?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2016 ob 12:20 pipi gost

      to je tak dobro.Meje trbej zaprezi pa policijo nazaj na mejne prehode,saj znamo sami ka vse hodi prek pa šverca pa tak dale

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.01.2016 ob 12:41 gost

      Redno ste blesavi. Tij nemir ali ka si že, ka je pa Avstrija delala do zdaj? Oni so komaj zdaj začnoli sprejemati tej ukrepe, neboš zdaj srao po njih? Meje trbej zaprejti v Grčiji nej pa tu pri nas v centri Evrope. Zakoj je nikomi nej interesek ka se zavarujejo zunajnje meje EU? Vsi tou samo gučijo, napravi se pa nikaj nej. Zdaj mo se mi tu med sebov ograjevali, migranti do pa še vedno veselo v Grčijo odli pa te dale pa Evropi.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2016 ob 19:48 almut gost

      Pipi pa samir se popolnoma strinjam z vama... Ge tudi san že zdavnaj pravo ka trebej Orbana za predsednika EU pa so se eni seljake norca delale. Meje pa trebej zaprejte ka do policaje bar vsaj malo opravičile svoje velke plače. Gli včeraj san vido plačilno listo enoga policaja pa me je malo nej kap, gda san vido kelko dobi, ge recimo moren skoraj tri mesece delate ka telko zaslužen kak on v enon mesece. Ja te mi pa še prave ka to mala plača...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.01.2016 ob 22:54 EU vojska gost

      Dobro je en zgoraj povedal. Glavni izvirni greh je, da so migranti sploh lahko vstopili v Evropo. Celotna EU je prepočasi in neodločno reagirala. Še sedaj nimajo konkretne rešitve, kaj sploh narediti. Zapiranje mej med državami je brez smisla gasilski ukrep, ki ne bo prinesel rešitve. EU bi morala že davno formirati Evropsko vojski in poslati enote v Sredozemlje. Tako migranti sploh ne bi mogli priti na Evropska tla. Ko bi se to razvedelo, bi tudi dotok pojenjal, ker bi vedeli, da v Evropo ne morejo. Sedaj pa so šli, ker so pač vedeli, da lahko pridejo do Nemčije brez vsakih problemov. Skrajni čas je, da se voditelji EU dogovorijo, stopijo skupaj in končno nekaj ukrenejo. Dogovori, koliko migrantov bo kdo sprejel so norost. Dogovoriti se je treba, kako se bo Evropo zaščitilo, da migranti sploh ne bodo več mogli priti. Za tiste, ki so že tukaj pa tudi poskrbeti, da se jih večino vrne tja, od kje so prišli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.