https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Številni Pomurci v projektu »NAZDRAVJE«

22.01.2016 ob 7:00  

Kar 250 usposobljenih prostovoljk in prostovoljcev bi naj sodelovalo na področju Pomurja v okviru izvajanja projekta »NAZDRAVJE«, ki se ga pri Zvezi društev upokojencev Slovenije izvaja v sodelovanju z Norveško, projekt pa omogoča s sofinanciranjem Norveški finančni mehanizem.


Nosilec projekta v Pomurju je Center za zdravje in razvoj Murska Sobota z več partnerji, a v društvih upokojencev bodo zbirali podatke na terenu pri starejših in njihovem aktivnem staranju. Pri Zvezi društev upokojencev Slovenije je vodja projekta Amalija Šiftar, sicer doma tudi na Petanjcih, pod delovnim naslovom »Potenciali prebivalcev in institucij Pomurja v povečanju zdravstvenih in socialnih enakosti v lokalnem okolju« pa se izvaja v 27-ih občinah Pomurja oziroma v 24-ih društvih upokojencev. Lani je že bilo izvedeno usposabljanje organizatorjev za področje športa, 21. januarja pa je potekalo usposabljanje organizatorjev programov aktivnega staranja v Pomurju, ki ga je v murskosoboški Grajski dvorani pripravila Pomurska zveza društev upokojencev.

Tako je številne udeleženke in udeležence iz društev upokojencev pozdravila predsednica te zveze, Vijola Bertalanič, a strokovni del usposabljanja je izvedla kustosinja Jelka Pšajd iz Pokrajinskega muzeja Murska Sobota. Naslov njenega izvajanja je bil »Predstavitev ohranjanja kulturne dediščine v Pomurju«. V popoldanskem delu pa so udeleženci usposabljanja sodelovali v različnih delavnicah (dramsko gledališka delavnica, literarna delavnica, pevska delavnica, kulturna dediščina in rokodelstvo ter plesna delavnica).

Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.