https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Andrej Gomboši nov predsednik Športne zveze Murska Sobota

Murska Sobota, 22.01.2016 ob 15:01  

Včeraj je v konferenčni dvorani hotela Diana potekala seja 20. programske volilne skupščine ŠZ MS. Pred volitvami je župan mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek za leto 2016 opisal razvojni načrt za šport v Pomurski regiji ter skupaj s Slavkom Kerčmarjem podelil dve plaketi za dosežke na športnem področju. Po podelitvi so izvolili novega predsednika Športne zveze Murska Sobota.


Od celotne skupščine 57 članov se jih je seje udeležilo 52, kar kaže na veliko zavzetost za razvoj športa v Pomurju. Takoj ob začetku se je pod prvo točko dnevnega reda podelilo dve plaketi. Prvo si je kot častni športnik namiznega teniškega kluba Murska Sobota, prislužil Ludvik Zelko, druga je bila podeljena Namiznoteniškemu klubu Sobota, ki je praznovala 50. obletnico delovanja. Plaketi so podelili dr. Aleksander jevšek, Stanko Kerčmar ter Tonček Gider.

Po podelitvi je zbrane člane nagovoril župan mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, ki je opisal načrt ter proračun za razvoj pomurskega športa, v letu 2016. Po čestitkah športnikom se je še posebej zahvalil Slavku Kerčmarju, ki je zaradi upokojitve vodil zadnjo sejo ter izrazil upanje po nadaljnjem sodelovanju. Njegovo mesto je prevzel Mitja Županek.

Občina bo za leto 2016 iz celotnega proračuna športu namenila 200.000 €. Pri sami razporeditvi te vsote je občina vključila predloge Olimpijskega komiteja Slovenije, kjer se bo upoštevala predvsem uspešnost klubov pri prijavi na različne razpise. Dr. Aleksander Jevšek je izrazil mnenje, da bi bilo razdaljevanje zbranega denarja na določeno število enakih delov nesmiselno. Delitev bo vezana tudi na sprejem proračuna. Opozoril je tudi, da občina ne more biti glavni vir kapitala za šport, je pa pripravljena sodelovati kot partner pri uspešnih prijavah na razpise.

Poleg finančnih zagotovil v občini poteka tudi nekaj projektov. V letu 2015 je bilo za popravilo strehe športne dvorane OŠ III namenjenih 250.000 €. V istem letu se je začela obnova zgodovinsko pomembnega športnega centra Partizan, ki bo letos praznoval svojo 100. obletnico. Projekt obnove Partizana bi naj bil zaključen v treh letih, z vložkom 1.000.000 €. Prav tako se sofinancira izgradnja teniške dvorane za zimsko igro, začel se je postopek za gradnjo garderob za NK Pušča ter naredil načrt za pokrite bazene, ki bi omogočali izvensezonsko plavanje.

Nagovoru je sledil drugi del seje, izvolitev novega predsednika Športne zveze Murska Sobota. Za pozicijo sta se potegovala le dva kandidata, lista 1, Andrej Gomboši ter lista 2, Zoran Kos. Po krajši predstavitvi, so volilni upravičenci z 31 glasovi izvolili Andreja Gombošija, s čimer se je uradni del seje zaključil.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.01.2016 ob 16:39 Čestitke gost

      https://www.facebook.com/Murska-Sobota-moje-mesto-432430030142106/

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.01.2016 ob 18:28 kodila gost

      Bravo staromi in čestitke tüdi nouvomi. Andrej, dober dečko si, pošten, pravi športnik. Želen ti dobro delo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2016 ob 23:26 optimist gost

      čestitke ! upajmo. da se bodo stvari sedaj res obrnile na bolje in da bodo klubi za igralce , ki imajo status OKS res dobili več denarja kot do sedaj , ko je bila prava sramota. Sicer pa se bodo nekateri morali zavedati, da je bolje pomagati in vzgajati domači kader in s tm gojiti pripadnost klubu in pokrajini kot pa denar zapravljati za tujce , ki pridejo tako samo zaradi denarja za ostalo pa se jim fučka . Koliko denarja se je zapravilo za tujce samo pri nogometu - korist vidimo vsi . Raje bi ta denar vlagali v domač kader in bi bil sigurno večji uspeh .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.