https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Člani bibličnega krožka na obisku pri Steyerju

26.01.2016 ob 8:00  

Na Apaškem polju, v vasi Plitvica, na hišni številki 10, so člani moškega bibličnega krožka, ki deluje pri Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti, 21. januarja obiskali vinogradnika in vinarja Danila Steyerja. Gre pravzaprav za Hišo Dišečega Traminca, čeprav tam že od leta 1934 dalje živijo ljudje s svojimi zgodbami kovačev, poljedelcev in živinorejcev.

S svojimi številnimi uspehi na domačih sejmih, kot tudi sejmih v tujini in drugih mednarodnih prireditvah, so s sprejetimi pohvalami, diplomami in medaljami dokazali, da so tudi odlični vinogradniki in vinarji. Grozdje v lastnih vinogradih na šestnajstih hektarjih potrgajo ročno, da se pozneje iz hrastovih sodov ponudijo zrela, bolj bogata vina. Esenca zemlje in neba se poznata v vinu. To je ob bogato pogrnjeni mizi z domačimi dobrotami dokazal članom bibličnega krožka gostitelj, mladi gospodar, vinogradnik in vinar Danilo Steyer s predstavitvijo več sort: Ranina, Chardonnay, Sauvignon, Renski rizling, Dišeči traminec (suhi), Dišeči traminec (polsladki), Steyer mark cuvee (beli), Steyer mark cuvee (rdeči), Dišeči Traminec Steyer Vaneja (vino iz posušenega grozdja) in belo namizno Fazan (Laški rizling). Danilo Steyer je prepričan, da »…trta iz človeka potegne najboljše: hvaležnost za toplo panonsko sonce in mrzle alpske vetrove ter ponižnost pred samosvojo Muro, ki zemljo ohranja rodno…«. Verjame v inteligenco narave in v moč dotika. V požirku vina je njihov dom. V vasi Plitvica.

Člani bibličnega krožka bodo prihodnji teden nadaljevali pogovor o novem poglavju v knjigi »Življenje z namenom« ameriškega avtorja Ricka Warrena z lepimi spomini na doživeto ekskurzijo pred tednom dni.

Foto: Alen Kerčmar

Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2016 ob 22:07 gob gost

      To so pravi DEDCI, ka ga po pameti pijejo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.