https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pri nas ne rasteta (le) koruza in pšenica. To so novi biseri Pomurja ...

27.01.2016 ob 7:05  

Doživite novo perspektivo pomurske pokrajine skozi razvojne projekte, ki območje ob Muri postavljajo na globalni zemljevid. Širimo pozitiven glas o vsebinah, na katere smo lahko ponosni.

 

V zadnjem času lahko ugotavljamo, da v Pomurju ne rasteta »le pšenica in koruza«, ampak nove ideje, infrastrukturni objekti in vsebine. Te lahko obiskovalcem brez slabe vesti razkažemo in ponudimo. Odlično to v zadnjih letih počnejo v nam bližnjih čezmejnih pokrajinah. Ali drugače – znajo prodajati, kar mi (še) ne. Zakaj jim ne bi sledili?

1. del pomurskega (turističnega) kažipota, ki je zrasel v zadnjih nekaj letih (in še bo), vam na Pomurec.com ponujamo v nadaljevanju. Želimo iskati pozitivne zgodbe v lokalnem okolju in širiti koncepte podjetniškega načina razmišljanja. Gre za idejo smiselnega prepletanja novejših točk Pomurja, ki bodo v enem dnevu zadovoljili okus še tako zahtevnih posameznikov. Naslednji sklop potepanja po zanimivih točkah širom Pomurja bomo objavili v prihodnjih dneh.

1. Vstopite v Expo paviljon ...

Le streljaj od izvoza z avtoceste za Mursko Soboto naj bi čez nekaj mesecev stal impozanten Expo paviljon. Gre za paviljon, ki je Slovenijo predstavljal na lanskem sejmu v Milanu. Njegova lokacija je predvidena za območje ob soboški Kamenšnici. Trenutno gre sicer zgolj za hipotetično predpostavko, ki jo izpostavljamo, ker bo predstavljala nekakšna »vrata« v Pomurje.

Foto: Sono arhitekti

Turisti bodo med drugim v paviljonu lahko dobili informacije o regiji, snovatelji projekta razmišljajo tudi sodelovanju s Porabjem in avstrijskimi ter hrvaškimi deželami. Paviljon Expa bo eden izmed sklopov v  okviru ureditve Soboškega jezera, ki  naj bi sledil v prihodnosti. Slonel bo na športno-kulturno-turističnih vsebinah.

Murska Sobota ustno zagotovilo o postavitvi s strani pristojnega ministra zaenkrat ima, čaka še na sklep vlade. Upamo, da pozitiven. Prepričani smo, da bo takšna tudi izkušnja vseh, ki bodo paviljon obiskali.

2. Hranilnica prekmurskih dobrot

Potem ko boste zapustili impozantno stavbo, se odpravite v Mursko Soboto. Tam se je nedavno na Slovenski ulici 41 odprla Hranilnica prekmurskih dobrot. Mnogi stavbo razglašajo za najlepšo v Pomurju, veličino ji daje tudi njena tradicija.

V Hranilnici prekmurskih dobrot lahko dobite turistične informacije, si nakupite tipične izdelke domače prekmurske obrti, rokodelstva ter seveda poskusite kulinarične dobrote iz regije. A pozor, ne najejte se preveč, kajti ...

3. Gostilna Rajh

Naslednji korak, ki vam ga priporočamo, vas bo vodil v smeri Bakovcev. Tam se na križišču v začetku vasi nahaja Gostilna Rajh. Nedavno je bila ponovno uvrščena na seznam 30 najboljših v Sloveniji in imenovana za najboljšo v Pomurju. Gostilna Rajh sicer ne spada v sklop novodobnih infrastrukturnih projektov Pomurja, a nekje morate zadostiti lakoti. In to boste pri njih potešili v novodobni veličini kulinarike.

Foto: regiovitalis

Dodano vrednost poleg kvalitetne ponudbe Rajhovim daje tudi dolgoletna družinska tradicija, v katero se zdaj že aktivno vključujeta najmlajša Leon in Valentina. 

4. Goričko vabi ...

Potem ko se boste dobro okrepčali, je čas za Goričko. Vaši želodci bodo še polni in prehitro bo za kaj adrenalinskega. Zato se odpravite v doživljajski park Vulkanija na Gradu. Zgodba Vulkanije sloni na zgodovinskih temeljih.

Foto: vulkanija.si

Pri Gradu na Goričkem je namreč pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Ponovno so ga prebudili v doživljajskem parku, kjer ga boste ne samo spoznali ampak dobesedno doživeli njegov izbruh. Ob tem boste spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta in še posebej Goričkega.

5. Pustolovski park Bukovniško jezero

Zdaj so se vaši želodci že nekoliko umirili in lahko jim privoščite dozo adrenalina. Čas je za Pustolovski park Bukovniško jezero, ki se nahaja v čudovitem gozdu ob prekrasnem jezeru. Odprt je bil lani in vam ponuja 58 elementov za krepitev vaše samozavesti, premagovanja strahu in sproščanja adrenalina.

Foto: pustolovskipark.si

Dajte si duška in se ne obremenjujte z ničemer. Uživajte v naravi Pomurja in se zavedajte, da vas čaka še jagoda na torti ...

6. Sončni zahod na razglednem stolpu v Lendavi

Na vreme sicer nimamo vpliva, a privoščimo vam sončne žarke. Zaključek krasnega dneva v Pomurju doživite z magičnim sončnim zahodom na čudovitem razglednem stolpu Vinarium v Lendavi, ki se je odprl lani septembra. V višino meri 53,5 metra in se nahaja v Dolgovaških goricah na 302 metrih nadmorske višine. Razgled z njega ob lepem vremenu seže v štiri sosednje države.

 

Privoščite si hrano za dušo in telo. Pozabite na skrbi, naj vas razvaja pogled na prekrasno pomursko pokrajino. Takih trenutkov ne doživite vsak dan, zato se jih popolnoma zavedajte in se prepustite občutkom.

Ponosni na Pomurje!

To nikakor niso sanje. To je lahko vaš dan v novih kotičkih Pomurja, ki so v zadnjih letih zrasli (nekateri pa še bodo) v naši pokrajini. Kljub visokemu odstotku brezposelnih v pokrajini ob Muri, nikakor ne smemo zapasti v objem malodušja. Nasprotno, izpostavljati moramo naše nove projekte, ki jim bomo v prihodnosti dodali še kaj dodatno drznega. Le tako se bodo odpirale nove priložnosti.

Na spletnem portalu Pomurec.com smo naš mini projekt, ki se bo nadaljeval, poimenovali Ponosni na Pomurje! Printajte, priporočajte in delite ga. Brez zavisti. Sodelujmo. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.01.2016 ob 10:00 gost

      Če želite res širiti pozitiven glas bi bilo pametno, da zaklenete komentarje. V nasprotnem primeru bo v roku nekaj ur tu vidna še vsa beda razmišljanja posameznikov skritih za vsemogočimi niki.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.01.2016 ob 10:33 Pepek gost

      Pozabili ste na desni breg Mure, mi tudi spadamo k vam , ali ste pozabili namerno. Turisti pravijo,da je tudi pri nas v Prlekiji lepo, vidi se da se delajo razlike, ko nas rabite pa smo dobri. ŠKODA DA JE TAKO. Kolikor vidim, da ste želeli predstaviti POMURJE, kamor spada tudi desni breg Mure.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.01.2016 ob 11:19 pepek2 gost

      Pepek piše ti ka nadaljevanje sledi in sigurno de se še kaj predstavilo

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.01.2016 ob 20:08 gost

      Ka pa senjate s tem EXPOM. Vej pa zemljišče je državno, potrebno je urediti status zemljišča, zazidalni načrt, to nejde v par mesecih. Ka li hvalite nekaj, kar je izklučno na papirju. Označite prispevek kak reklamno sporočilo, ker to tudi je. Hrnailnica pomurskih dobrot se lejko pohvali ka jih je obiskalo že 5 gostov :) Ostali 10 je prišlo samo žret na otvoritev. Pozabili ste omeniti še kak bogati smo ka sponzoriramo veliki Red bull, ka mamo obilje razvojnih agencij izpoln šterih je NULA, ka smo meli državnoga sekretara horvata, šteri je Pomurski zakon prelival v privatne žepe, ka mamo podpredsednika vlade židana, šteri je dopustil ka je vzhodna obvoznica izpadnola iz državnoga proračuna v šteroga je prišla po 15 letih čakanja, ka smo lejko veseli, ka nam delajo vodovod kak višek civilizacije, pišemo pa leto 2016. To so biseri, nej kazati meseca v kalni mlaki, če ga dobro vidimo na nebu. Več sreče s plačano reklamo v kakšnon drugem prispevku. Jevšek press

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.01.2016 ob 14:05 inkubator gost

      gost ,, bravo ,, tij si direkten ,i toga pri drujgih v slo sibiriji nega , tej par fanatikov se kiti in poberejo vse ka je možno in te nan talajo toreke , ka pač tak je , nej so se krijvi stari ,, tej so najbole opasni ka so ob osabmosvojitvijov bilij stare cca 20 lejt ,, tej so fundali do kraja ka je šlo , napravli pa so samo sebi velke gesli in zdaj troubijo ka so uspešni ,, dobro je že davno pravo Sax ka iz nič je nič in uni non li zdaj v vejdri vode kažejo kak si tij napijso mejsec v vodej ,, že je čujtiti ka za letos že njuvi kombajni pa brnijo ,, ostali pa po plevaj

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.01.2016 ob 17:37 gost

      Celec zbriso si moj komentar? Če zbrišeš toga de ti žal! Obečan!!! Boj frajer pa pojej ka si se skujo!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. francerp
      29.01.2016 ob 21:10 francerp

      jevšek in celec kompani in celec je največji muti voda on samo vidi pejneze ka bi v žep spravo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.01.2016 ob 22:44 gost

      Celec vidin ka si še nej zbriso oz. ka so tvoji psi nej zbrisali komentara. Premalo jih plačaš očitno ka bi za vikend delali :P Mah vedno eni te isti pri koriti. Klasika!!! BTW... K Rajhi nejden več nigdar! Pravijo ka je še slaba reklama dobra reklama ali ta tu na Pomurci je višek. Nizka!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.01.2016 ob 12:33 bruh gost

      Tramšek povozi Rajha, pa še med najboljše restavracije na svetu je uvrščen! Prlekija ni del Pomurja? enega stavka ne namenili? Novinarji žal niso novinarji na Pomurcu. Takši potencial, pa tak škoda portala... 2 redno zaposlena te si pa lehko privoščili ne pa kak se dela zdaj

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.01.2016 ob 9:37 s gost

      s

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.02.2016 ob 14:25 ivan grozni gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.02.2016 ob 16:05 ivan grozni gost

      Gos župan treba je pojasniti zemljišče je od pomgrada vse občine naj bi sofinancirale,potem pa delitev.Pomgrad ima 51% občine pa 49% tako se to dela ker ta projekt stane nekje čez milijon?ovce so za šišanje he he he Ni mi jasna skupinska slika Rajhovi kriza,župan uporabi razum vzemi račun pri kosilo,ker če bodo vse občine prispevale evriče se bodo vsi gostinci skupinsko slikali,mislim tako.Lendavski stolp ne reklamiraj ker imajo oni to narejeno zelo zelo kvalitetno,imajo dober bograć imajo vse ti in brigita kaj bosta vidva naredila ampak v korist OBČINE ne pa pongrada a pozabo dolg še od Židana in sedanjega župana treba ga je vrniti

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.