https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Županova priznanja naj prostovoljcem MO Murska Sobota za leto 2015

Murska Sobota, 28.01.2016 ob 7:15  

Župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je včeraj v grajski dvorani podelil priznanja tistim, ki so si v minulem letu še posebej prizadevali na področju prostovoljstva.

 

MO Murska Sobota se ponaša z nazivom Prostovoljstvu prijazno mesto. Slovenska filantropija in Slovenska mreža prostovoljskih organizacij s tem nazivom izpostavljata tiste občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. 

»Naj prostovoljka 2015 v MO Murska Sobota« je postala Amadea Gomboc - diplomirana psihologinja in vodja izpostave Anina zvezdica Pomurje. Dobrodelna organizacija pomaga mnogim slovenskim družinam, ki se soočajo z revščino. S pomočjo svojih akcij povezuje ljudi z vseh koncev Slovenije in  zbirajo hrano. Amadea je lani decembra izvedla že tretjo božično akcijo zbiranja hrane za socialno ogrožene družine in posameznike v Pomurju.

Priznanje za »Naj prostovoljno društvo 2015 v Mestni občini Murska Sobota« je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Pušča. Člani so se v minulem letu, poleg stalnih nalog kot so usposabljanja, izvajanja intervencij in gradnja gasilske garaže, od vseh društev v Mestni občini Murska Sobota najbolj aktivno odzvali pri reševanju migrantske krize. Pomgali so deliti hrano migrantom, pri zagotavljanju logistične podpore s fizičnim delom, prevozi in čiščenjem centrov v Lendavi in Gornji Radgoni.

V kategoriji »Naj prostovoljna organizacija« je komisija izbrala Območni odbor Slovenskega društva HOSPIC, ki je pred kratkim obeležlil deseto obletnico delovanja v Murski Soboti.  Člani nudijo humano in sočutno oskrbo ljudem v zadnjih stadijih neozdravljivih bolezni.  Posameznikom tako omogočijo čim bolj polno življenje, svojcem nudijo oporo pri soočanju z izgubo ter v procesu žalovanja.

V kategoriji »Naj prostovoljni dogodek« je komisija izbrala dobrodelno akcijo sodelavcev Televizije AS,ki so priskočili na pomoč samohranilcu Ludviku Hariju iz Rakičana. Prepleskali so mu stanovanje, okna in ograjo ter se lotili ostalih obnovitvenih del na hiši. V okviru dobrodelne akcije so za pomoč zaprosili  še druge organizacije in posameznike, ki so priskočili na pomoč z materialom in tudi sami poprijeli za delo. 

Program so s svojim nastopom popestrili učenci Osnovne šole II Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2016 ob 13:40 m m gost

      Vse tole se da narediti , samo , če je volja in seveda razumevanje in široko srce darovalcev ! Ostalo je samoumevno . Čestitam njim !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2016 ob 20:49 gost

      Kaj pa je Židan tan iskau??? Prostovolec??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2016 ob 20:50 gostek gost

        če pa na področju kmetijstva ni rezultatov , te pa mora med prostovoljce , pa stranka se mu tudi razpada , v parlamentu pa je preseljevanje narodov , mora biti stalno pripravljen !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.