https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Prekmurcem je zmaga prinesla zanesljivo tretje mesto

1.2.2016  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 18. kroga 1. DOL za moške v Zabreznici premagali National Žirovnico s 3:0 (22, 21, 20).

  

National Žirovnica - Panvita Pomgrad 0:3 (22:25, 21:25, 20:25)

Foto: arhiv pomurec.com

Za Žirovničane je bila zadnja tekma prvega dela prvenstva že priprava na zeleno skupino, v kateri bodo iskali obstanek. Z morebitno zmago bi si popravili točkovni izkupiček, saj se vse točke prenesejo v drugi del. Na drugi strani Prekmurcem je zmaga prinašala zanesljivo tretje mesto, ki so ga s šestim zaporednim uspehom, tri tekme od tega so zmagali s 3:2, tudi potrdili. V modri skupino bodo odbojkarji Panvite Pomgrada tako začeli s šestimi točkami.

Začetna pobuda je bila na strani odbojkarjev Panvite Pomgrada, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Žirovničani so z dvema zaporednima točkama izid že na osmi točki izenačili, izenačeno je bilo tudi še pri izidu 12:12, ob drugem tehničnem odmoru je Panvita Pomgrad pobegnila za tri točke. Pri izidu 16:20 je že kazalo, da so gostitelji v izgubljenem položaju, a so se še enkrat vrnili v igro (19:20), toda do konca gostje niso več dopustili izenačenja in z blokom dobili uvodni niz.

Na uvodu drugega niza so bili gostitelji spet tisti, ki so lovili nasprotnika. Na prvem tehničnem odmoru so imeli že tri točke zaostanka (5:8). V nadaljevanju so se domači odbojkarji dvakrat približati na točko zaostanka (10:11, 11:12), a so z lastnimi napakami pripomogli, da so se gostje spet oddaljili (11:14), domačega trenerja Miha Verbiča pa "prisilili", da je posegel po polminutnem odmoru. Zaključek ni prinesel nobenega presenečenja. Varovanci Dejana Fujsa so brez težav držali priborjeno prednost in prišli še do drugega niza.

Začetek tretjega niza je nekaj veselja prinesel domačim odbojkarjem, saj so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo 8:6. Po odmoru je Panvita Pomgrad dosegla štiri točke zapored, a se Žirovničani še niso predali. Na deseti točki so izid izenačili, pri rezultatu 15:14 pa spet povedli. Vse je kazalo, da se nam tokrat obeta zanimiva končnica, a ni bilo tako. Izkušeni gostujoči odbojkarji so domačinom pobegnili za tri točke (20:17), piko na i za novo zmago Panvite Pomgrad pa je z odličnim servisom postavil gorenjski odbojkar v vrstah gostov, korektor Aljoša Bogožalec.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec 17

Flisar 12

Detela 9

Pelemiš 8

Šmitran 3

Rojnik 3

Grabar 1

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.