https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Lainščak prejel priznanje Slovenske znanstvene fundacije

04.02.2016 ob 9:00  

Pom. akad. dr. Mitja Lainščak je s strani Slovenske znanstvene fundacije prejel priznanje »Prometej znanosti za vzorno donatorstvo« v letu 2015.

 

Slovenska znanstvena fundacija (SZF) priredi vsako leto slavnostno akademijo Zahvalnega dneva donatorjem, sponzorjem in komunikatorjem znanosti. Gre za podporo tovrstnemu neodvisnemu programu, ki omogoča »več znanosti na Slovenskem«. Podpore s strani donatorjev in sponzorjev predstavljajo v zadnjih štirih letih večino vseh denarnih sredstev s katerimi SZF izvaja letne programe.

Prejemnik letošnjega priznanja je bil tudi Pomurec dr. Mitja Lainščak kot »Prometej znanosti za vzorno donatorstvo v letu 2015«. 

Skupaj namenili več kot 43.000 evrov 

V poslovnem letu 2015 je program SZF podprlo 32 pravnih ter okoli 150 fizičnih oseb. Med pravnimi osebami je bilo kar 27 gospodarskih družb. Število fizičnih oseb je ostalo enako, število pravnih oseb pa se je povečalo za devet v primerjavi z letom 2014. Skupaj so namenili SZF v preteklem letu 43.300 evrov. 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.