https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Letošnji proračun Mestne občine Murska Sobota je usmerjen v razvoj

05.02.2016 ob 9:30  

Včeraj so se na seji mestnega sveta letos prvič zbrali murskosoboški mestni svetniki. Najbolj vroča točka dnevnega reda je bila prva obravnava proračuna za leto 2016.

 

Prioriteta ureditev mestno središče, Soboško jezero, Fazanerija in območja broda na Muri

V letošnjem proračunu Mestne občine Murska Sobota se kot pravijo odraža nova evropska kohezijska politika v finančni perspektivi 2014 – 2020, kar dokazuje priprava številne projektne dokumentacije, na osnovi katere bo občina do leta 2020 upravičena do črpanja deset milijonov evrov sredstev. Proračun je usmerjen v razvoj, cilj pa izboljšanja kakovosti življenja občank in občanov tako v mestu kot tudi primestnih naseljih. Predlog proračuna je tako kompromis med finančnimi zmožnostmi in potrebami občank in občanov, cilj pa zagotoviti trdne in močne temelje za prihodnji razvoj občine.

Predvideni prejemki in izdatki v proračunu za leto 2016 so 18.277.300 evrov. Kljub zakonsko določeni nižji povprečnini, iz katere izhaja  manjši predvideni dohodninski prihodek za cca. dva milijona evrov,  niso zmanjševali sredstev tam, kjer bi to najbolj čutili občani in nepridobitne organizacije. Hkrati pa smo predvideli vlaganja v cestno in komunalno infrastrukturo ter športne objekte.

V proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2016 ni bilo možno načrtovati pomembnejšega pridobivanja sredstev iz evropskih virov, saj se večina EU razpisov načrtuje komaj v drugi polovici ali proti koncu leta 2016. Za uspešno črpanje EU sredstev bodo tako v letu 2016 pripravili izvedbene načrte, ki se nanašajo na prioritetne projekte v občini. To so ureditev mestnega središča, Soboškega jezera kot bodočega športnega, turističnega, kulturnega in gospodarskega središča regije, območja Fazanarije, broda na Muri.

Višje položnice za vrtec

V nadaljevanju seje so mestni svetniki obravnavali še predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za severno obrtno industrijsko cono mesta Murska Sobota, kjer želi investitor graditi trgovski objekt.

Mestni svetniki so potrdili tudi ceno programov predšolske vzgoje in plačila staršev v Vrtcu Murske Sobota, ki se letos na račun sprostitev napredovanj zaposlenih, povišanja regresa za letni dospust in sprememb plačne lestvice po 1.9.2016 povečuje za slabih pet odstotkov in je na ravni pred zamrznitvijo vseh teh sprememb.  Ceno dnevnega programa za otroka v prvem in drugem starostnem obdobju bo po novem znašala 406,80 evra za otroka mesečno. Starši, ki imajo stalno bivališče v Mestni občini Murska Sobota plačajo 336,60 evra mesečno, razliko 70,20 evra pa subvencionira občina.

Menjave članov sveta javnih zavodov

Pod točko kadrovske zadeve so mestni svetniki razrešili dosedanje člane svetov nekaterih javnih zavodov in imenovali nove - to so javni zavod Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, RIS Dvorec Rakičan, določili so nove člane upravnega odbora javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota in predstavnike ustanovitelja v upravni odbor zavoda Otroški počitniški dom Murska Sobota s sedežem v Baški. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2016 ob 11:38 moder gost

      V razvoj? v delitev denarja tistin ka so poleg župana pa ga glasuvlejo kak un šče...mafija..

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2016 ob 13:54 imealivzdevek gost

      Eh pa to je škoda besed. Vejpa pogledni ga. On je župan pa rajši gleda sejo kak pa bi jo vodo. Ali nema pojma o kon se ide, ali se nešče izpostavlate pa rajše druge v ogenj rivle ali pa se preprosto koga boji keri zadeve bole obvlada od njega in zna ka ga lejko popolnoma razture....Zato smo ga zvolile ali ka. Ka do vsi namesto njega delale on de se pa okoli slikat odo.... glede proračuna pa tak škoda besed. NIČ, ABSOLUTNO NIČ se opet (zaj že drugo leto) nede delalo. Pejneze se ta meče za različna nova delovna mesta na občini in zavodu za kulturo, turizem in šport (povezanih, ka bomo na jasnon)...Tak nesposobnoga župana neven če smo že kda mele.... Na sobotainfo so sploj nej ščele objavite slik ka bi ljudje vidle kakšnoga "odgovornoga" župana mi mamo...Škoda besed. Šli smo 100 let nazaj. Ena velka nategancija je to bila.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2016 ob 14:41 gost

      Občani Sobote smo končno dobili pravega Župana on je znana osebnost vsi ga poznajo veliko bo napravo za razvoj njegovo delo se že pozna tako naprej občani te podpiramo

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2016 ob 14:49 gost gost gost

      Ti prejšnji gost, nemaš pojma o čen gučiš. Boukše ka se ne glasiš, ka se samo brukaš. Ti gvušno neboš nikdar župan, ka nemaš teh atributov, zato je boukše ka to delo prepustijš čednejšin . Že po tvijon pisanji se vidi, kama spadaš, zato pusti narod naj uživa v novon vodstvi občine, ker staro se nede in nemre nikdar več ponoviti. Meli so dosta časa, beri let pa so nej napravili nič, razen ka so sevozili s celimi delegacijami okoli, tudi po bivši jugi in sebe promovirali. Zaslužili so si, ka so dobili.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2016 ob 16:09 kuajr gost

      Poglednite kakše čtrebe de sobočki župan pripelo v Soboto. Koper pa Ljubljana toga neščeta je prej za odpad za Soboto pa je dobro. https://www.facebook.com/SloveniaExpoMilano2015/

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.02.2016 ob 11:44 gost

      Razvoja v MS nede, z Jefšekom nikdar

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.02.2016 ob 13:48 gost

      to ka ste zvolili to zdaj mate pri proračunu pa tak samo se dobijo prehavcova in celec ki sta največja nesposobneža v soboti samo za svoj žep gledata in in ta prhavcova je samo na plačilni listi in sobota nebo nikdar uživo saj ni nič pametnega ne dogaja niti v čast pusta

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.