https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Študenti zopet razveselili starejše občane

09.02.2016 ob 7:10  

Aktivisti Kluba prekmurskih študentov so, kot že vrsto let zapored, na pustno nedeljo s svojim obiskom razveselili varovance Doma starejših občanov Radneci (DOSOR).


Tudi letos so aktivisti Kluba prekmurskih študentov prinesli nekaj pustne radosti in prešerne volje stanovalcem DOSOR-ja ter jim v maskah popestrili pustno nedeljo. S pomočjo glasbenika Boštjana in harmonike ter zaposlenih v domu so s stanovalci zapeli in zaplesali, ob živahni glasbi pa so starejši dokazali, da se letom navkljub še zmeraj lahko brez težav zavrtijo s študenti.

Na druženju seveda ni manjkalo pustnih krofov, ob koncu pa so najboljše maske prejele tudi  nagrade. Izbira je bila precej zahtevna, saj so se stanovalci doma potrudili pri maskiranju. Aktivisti so tako rajali s škrati, zajčki, šaljivimi gospodi in še veliko drugimi, mnogi so si kostume sami izdelali. Najbolj so jih navdušili arabski šejk, gospod, ki se je za eno popoldne prelevil v pravo damo ter avtentična ciganka, ki je navdih za kostum poiskala pri svojih koreninah.

Pustovanje v DOSOR-ju je le del projekta Z roko v roki, pri katerem člani KPŠ delajo na medgeneracijskem sodelovanju na bazi prostovoljstva, tako vsako leto, poleg pustovanja, spomladi peljejo na sprehod gibalno ovirane stanovalce v domu, jeseni pa za njih pripravijo tombolo.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2016 ob 14:07 gost

      novi fotograf na pomurci? ODLIČNO (Y)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.