https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad v tekmi srednjeevropske lige premagala Slovake

14.2.2016  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi srednjeevropske lige na turnirju v Kaštel Starem premagali Spartak Myjavo s 3:1 (16, -22, 23, 20).

 

Mevza Cup 3. krog - Kašter Stari, Hrvaška 

Spartak Myjava vs. Panvita Pomgrad 1:3  (16:25, 25:22, 23:25, 20:25)

Foto: arhiv pomurec.com 

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli :

Bogožalec 26

Detela 17

Flisar 14

Rojnik 11

Šmitran 3

Drvarič 1. 

Spartak Myjava je lani Panviti Pomgrad preprečila udeležbo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, tokrat pa so se jim odbojkarji Panvite Pomgrada oddolžili. Z zmago so zadržali teoretične možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, čeprav se zaenkrat še niso znebili zadnjega mesta. Toda trener Panvite Pomgrad Dejan Fujs je lahko zadovoljen, mnogo bolj kot na zadnjih tekmah domačega prvenstva, ko je imel precej za povedati svojim igralcem, vsaj nekaterim.

Jernej Detela in Jakob Rojnik sta odlično opravila svojo nalogo, Detela pa se ni izkazal le pri sprejemu, ampak pri servisih, z njim je tekmecem povzročal veliko težav, dosegel je tudi štiri ase. Bolj razpoložen kot na zadnjih tekmah je bil tudi bloker Gorazd Flisar, ki je dosegel sedem od 11 blok točk Sobočanov. In če se vsemu temu doda še zelo dobra predstava korektorja Aljoše Bogožalca, ki je bil s 26 točkami najučinkovitejši igralec tekme, je jasno, zakaj ima Fujs razloge za zadovoljstvo.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so tekmo odločno začeli. Kar 70 odstoten napad v prvem nizu ter požrtvovalna obramba (štirje bloki) Slovakom nista nudila nobenih možnosti. Fujsovi izbranci so prednost večali od začetka do konca niza, na koncu pa tekmecem dovolili vsega 16 točk. Kot da bi se prehitro zadovoljili, pa so na začetku drugega niza popustili, igralci Spartaka so ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:5. Odbojkarji Panvite Pomgrada so jih sicer še ujeli, nato je bilo negotovo vse do končnice, ki je pripadla Slovakom.

Ekipa iz Myjave je nato odlično začela tudi tretji niz, povedla s 5:1, toda od tu naprej so bili gospodarji igrišča Prekmurci. Po zaostanku 8:10 so s štirimi zaporednimi točkami prešli v vodstvo, ki so ga držali do konca niza. Z dobro igro so nadaljevali v četrtem nizu, dobili so ga brez kakršnih koli težav.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.