https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenija zaostruje kriterije za vstop migrantov

15.02.2016 ob 9:00  

Avstrijski varnostni organi so obvestili slovenske, da so zaostrili kriterije vstopa v njihovo državo. Dosledno bodo ugotavljali okoliščine vstopa oseb v migrantskem toku. Kriterije zato zaostruje tudi Slovenija, ki je o tem že obvestila Hrvaško.

 

Avstrija se je odločila za izločanje tistih, ki jih prepozna kot ekonomske migrante. Gre za migrante, ki le izkoriščajo migracijski tok, da bi prišli do ciljnih držav zaradi različnih drugih interesov (študij, zaposlitev, prihod k svojcem in drugo). Po novem tako le izjava, da želijo zaprositi za mednarodno zaščito v Avstriji ali Nemčiji, ne zadošča za vstop v državo sporoča notranje ministrstvo. To je rezultat velikega pritiska in velikega števila migrantov ter prosilcev za mednarodno zaščito. S tem bo po predvidevanjih število migrantov, ki lahko nadaljujejo pot v druge evropske države, bistveno manjše.

Hrvaška je obvestilo sprejela in ga prenesla ostalima državama na t. i. zahodnobalkanski poti, Srbiji in Makedoniji. Slovenija se bo o morebitnih dodatnih spremembah dogovarjala z državami na migracijski poti.

Sodelovanje slovenskega in avstrijskega notranjega ministrstva je kot opisujejo še posebej intenzivno. Policiji obeh držav se dnevno usklajujeta na operativni ravni in redno obveščata o spremembah glede sprejema migrantov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.02.2016 ob 11:30 BMW gost

      Ja jih bomo naselili t.i. slovenskim wilkomerjem in ekipi iz ZL (Lukec & Hanžek & Co), da jih vsak vzame po cca 10 komadov na dom ter vzdržuje na lastne stroške.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.02.2016 ob 11:53 gost

      Tako je, združena levica jih želi čimveč.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.02.2016 ob 12:53 lujz gost

      Več je kesno, pol leta prekesni

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2016 ob 16:34 LFL gost

      V 3 P.... M....... z ZL in z vsemi njihovimi volilci In z kompletno politično LEVICO ki nas bo ISLAMIZIRALA ,če se jim bomo pustili . Jok levičarji odpade ne bo vam uspelo. Izgleda da bo spet vojna za SLOVENIJO.Dajte se že zresnit saj vam je že ČAS. Kar počnjo pripadniki levice res ni več normalno. Na kulturni dan v MB otrokom predvajajo Arabski film - - - -kaj je to začetek Islammizacije. Sovražni govor proti MUSLIJEM hočejo zatreti na vsak način

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.