https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Razkrižje je občanom predstavila že izvedene projekte in pridobitve

19.02.2016 ob 7:30  

Vseslovenski akciji Dan odprtih vrat, katere pobudnica je bila Skupnost občin Slovenije, so se pridružili tudi v Občini Razkrižje.  

 

V sredo, 17. februarja so se najprej zbrali v Poročno-sejni sobi Občine Razkrižje, kjer so s pomočjo videoprojekcije predstavili   najpomembnejše projekte, ki so jih uresničili v minulem letu. To so nov vrtec, energetska sanacija zgradbe osnovne šole ter njena prostorska ureditev,  energetska sanacija zdravstvene postaje, obnova potočnega mlina na Gibini, obnova Slomškovega mlina na Razkrižju, ureditev protipoplavnega nasipa v središču Razkrižja, sanacija dela potoka na Gibini, preplastitev ceste v ulici muzejev.

Poleg župana so pri predstavitvi sodelovali sodelavci uprave, ki so vsak s svojega področja predstavili svoje delo. Predstavili so tudi  konkretne razvojne projekte, ki jih načrtujejo v prihodnje, med njimi najpomembnejši, obnova državne ceste s pločniki in javno razsvetljavo od Razkrižja do Gibine, to pa bo za seboj potegnilo tudi izgradnjo optičnega omrežja.

Preden so se napotili na ogled najpomembnejših pridobitev,  so si v  prostorih razkriške knjižnice in čitalnice,  ogledali zanimivo razstavo o begunski krizi, ki so jo doživljali v Pomurju in tudi na Razkrižju. Razstavo so pripravili avtorji, sodelavci Vestnika, Nataša Juhnov, Jure Zauneker kot fotografa in novinar Andrej Bedek. Razstava je na ogled do 19. februarja.

Nato pa so se napotili do novega vrtca. Gre za sodobno nizkoenergijsko zgradbo. Ogledali so si še energetsko obnovljeno zgradbo OŠ Razkrižje in prostorsko preureditev zgradbe. Občanom so predstavili kako velik prihranek se kaže na ogrevanju vseh teh zgradb. Spremljanje porabe toplotne energije, ki je na lesno biomaso kaže, da bodo v primerjavi s prejšnjim ogrevanjem na kurilno olje, prihranili več kot 50 % stroškov na ogrevanju kljub temu, da dodatno ogrevajo 430 m2 prostorov novega vrtca.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.