https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad v gosteh premagala Triglav Kranj

22.2.2016  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 3. kroga modre skupine 1. DOL za moške v Kranju premagali domači Triglav s 3:1 (23, -19, 20, 23).

 

Triglav Kranj vs. Panvit Pomgrad 1:3

Foto: arhiv pomurec.com

Panvita Pomgrad, ki se je v začetku meseca razšla s sprejemalcem Dejanom Pelemišem, je po dveh zaporednih porazih spet na zmagovitih tirnicah. V Kranju je dobro izkoristila dejstvo, da pri Kranjčanih ni igral Janko Bregant, še zdaleč pa ni imela lahkega dela. Do zmage je bržkone prišla po zaslugi boljšega servisa, domači so imeli kar nekaj težav s sprejemom, dobili pa so tudi deset asov.

Da se Kranjčanom ne obeta nič dobrega, je napovedal sam začetek. Odbojkarji Panvite Pomgrada so po blokih Jerneja Detele in Gorazda Flisarja povedli s 4:0, nato tudi s 5:0, zanesljivo prednost pa držali vse do drugega tehničnega odmora. Toda po njem so zašli v manjše težave, Miha Mali je domače popeljal do zaostanka dveh točk (18:20), nekaj trenutkov pozneje pa je bilo po napaki Detele na semaforju 22:22. Toda Detela se je pozneje odkupil za napako in Panviti Pomgrad priboril prvo zaključno žogo, te niso izkoristili, zato pa je bil pri drugi uspešnejši tudi tokrat zelo razpoloženi Aljoša Bogožalec.

Tudi drugi niz so bolje začeli Prekmurci, z asom Bogožalca so prišli do vodstva s 5:3, a so domači hitro odgovorili in prešli v vodstvo. Do drugega tehničnega odmora sta se nato moštvi izmenjavali v vodstvu, po odmoru pa so Gorenjci po štirih zaporednih točkah povedli z 21:16. Panvita Pomgrad je zaostanek še zmanjšala na tri točke, nato pa storila dve zaporedni napaki, tako da je bil zmagovalec niza odločen.

Še najmanj izenačen je bil tretji niz, v katerem je Panvita Pomgrad po bloku Bogožalca povedla s 4:0, domači so jih nato lovili, prišli do dveh točk zaostanka, po drugem tehničnem odmoru, pri katerem je bil rezultat 12:16, pa je Bogožalec z dvema asoma prednost povišal na šest točk. Po dveh napakah gostov se je domačim še uspelo približati na 20:23, toda v nadaljevanju so dve napaki storili tudi sami.

Pravi boj za vsako točko se je bil v četrtem nizu. V njem se nobena ekipa ni priborila več kot dveh točk prednosti, zadnjič pa sta bili poravnani pri izidu 23:23. Nato je napako storil Mali, tekmo pa z asom končal Jakob Rojnik.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

 Bogožalec 26

Rojnik 12

Detela 10

Flisar 7

Šmitran 7

Kvas 2. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.