https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vojska dobila policijska pooblastila

23.02.2016 ob 8:30  

Državni zbor je na včerajšnji izredni seji aktiviral člen zakona o obrambi, ki vojski za tri mesece podeljuje policijska pooblastila. Vojska bo razporejena na tiste dele zelene meje, ki so najbolj občutljivi in kjer je pričakovati največ primerov nezakonitega prestopa meje.

 

Vlada želi s tem obvladovati begunsko krizo, čim bolj razbremeniti policijo in povečati učinkovitost varovanja meje. Pripadnikov SV se ne bo posebej angažiralo, le za izvajanje novih pooblastil poroča STA. O vsaki uporabi pooblastil bo morala SV poročati policiji. Patrulje na meni bodo mešane. Silo bo lahko vojak uporabil le v silobranu in skrajni sili. 

Fotografija je simbolična, arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2016 ob 8:50 antivojak gost

      "VOJSKA NA JURIŠ!" - pa ne že spet s silo nad sočloveka. Kje pa so človeške vrline pomoči, dobrote, humanosti, solidarnosti in neskončne ljubezni do sočloveka???

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2016 ob 9:08 gost

      Če si antivojak onda šuti govno pa se brigaj, ka ti ga kakšni migrant v ritko ne dene !!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.02.2016 ob 9:29 gost

      Slovenska vojska varuje slovenske meje. Kaj je tu spornega?

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2016 ob 11:55 priritnik gost

        Meje si je potrebno v RIT zatakniti, ker nas omejujejo, zato smo pa neserčni - VESOLJE ne pozna meja.

        0 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.02.2016 ob 9:52 gost

      Če se ne uvede obvezno služenje vojaškega roka, bodo slovenski mladeniči v kratkem dobivali menstruacijo in tudi rojevali bodo. Moški mora služiti vojaški rok, da ne postane mevža in cartek i.t.d.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.02.2016 ob 11:02 gost

      gost - | 23.02.2016 ob 9:08 Če si antivojak onda šuti govno pa se brigaj, ka ti ga kakšni migrant v ritko ne dene !!! Tebi je sigurno kakšen jugovič luleka v ritko potisno ka si tak na njihovo prešalto. Ti je pasalo?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.02.2016 ob 12:34 gost

      gost - | 23.02.2016 ob 11:02 naš če po tvojih besedah sodin je tvoja želja ka bi rad notri mel kar nekaj tejh lulekov migrantskih . Ne sekejraj se, še malo pa de ti naša levičarska vlada to zriktala, ka de se ti ta partizanska rit odprla kak marela !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.02.2016 ob 16:27 LFL gost

      FORZA levica z migranti naprej,do izbrisa SLOvenije.Zdaj za VELIKO NOČ te k ŽEGNJU lahko nesli v LJ .V ĐAMIJO. Hođa JANKOVIĆ vas pričakuje z apostoli LEVICE. Velikonočne dobrote pa bo blagoslovil sam premir CERAR.VABLJENI vsi kontra SLOVENIJE.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.02.2016 ob 8:53 Chuck Noris gost

      Priritnik, za vesolje sklepajo da res ne pozna meja , človeška neumnost pa sigurno ne in ti si živ dokaz, da glupost ne pozna meja.Zato si pa tudi nesrečen ti, še bolj pa verjetno tisti, ki s tabo morajo žiiveti

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.02.2016 ob 22:22 europol gost

      Najbolj žalostno je to, da se pri vsaki zadevi ljudje takoj razdelijo na dva pola in se pričnejo en drugega žalit in kregat. Nihče sploh ne komentira teme. Saj, kaj pametnega in argumentiranega je tako ali drugače težko napisati. Najlažje je nekoga žaliti in se polarizirati. Samo to lahko rečem. Ubogi Slovenci! Zato nas vsi prehitevajo, ker ne zmoremo stopiti skupaj, ampak se takoj pri vsaki zadevi razdelimo. Glede migrantov pa samo to. V kolikor bi se voditelji EU že davno prej dogovorili in postavili konkretne cilje za zajezitev migrantov, se mi sploh z njimi ne bi rabili ukvarjati. Že leto ali dve nazaj bi bilo potrebno ustanoviti EU vojsko in EU policijo. Namestili bi se jih v Sredozemlje na zunanje meje EU. Tam bi stritno zavračali vse, kar bi prilezlo, priplavali, pripeljalo, prišlo, ... Ko bi se to razvedelo, se migranti ne bi več podali na pot v EU. Migranti do nas sploh nikoli ne bi smeli priti, ker so šli skozi veliko držav. Sedaj gre samo še za gašenje požara.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.02.2016 ob 8:38 gost

      europol pa ti bi lejko bil namesto cmerara

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.02.2016 ob 12:29 europol gost

      Hvala za zaupanje!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.02.2016 ob 19:58 lauraas gost

      Priritnik, v vesolju je meja neskončnost, mi smo pa omejeni na Zemljo, torej so meje. Po tvoje lahko gre vsak kamor hoče in dela kar hoče. Hipiji propali ste, ker tako enostavno ne gre!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.