https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

SGP Pomgrad uspešno poplačal imetnike svojih komercialnih zapisov

27.02.2016 ob 7:00  

Družba SGP Pomgrad d.d. je uspešno poplačala imetnike svojih komercialnih zapisov, izdanih v lanskem letu. Prvi v panogi in v regiji so se odločili za tako obliko tekočega financiranja projektov.

 

»V podjetju smo se lani odločili za izdajo 9-mesečnih komercialnih zapisov s katerimi smo uspešno financirali dela na naših projektih. Za tako obliko smo se odločili prvič, namesto najemanja bančnih kreditov ali drugih oblik podpore tekočemu financiranju. Komercialne zapise smo izdali kot prva družba s področja gradbeništva v Sloveniji in prva v naši regiji,« pravi predsednik uprave SGP Pomgrad Igor Banič in ocenjuje, da se bodo morda za tovrstne oblike financiranja v podjetju odločali tudi še v prihodnje.

Foto: arhiv Pomurec.com

Nominalna vrednost izdaje komercialnih zapisov SGP Pomgrad je znašala 4.597.000,00 EUR, obseg izdaje 4.597 apoenov po 1.000,00 EUR, dospelost komercialnih zapisov je bila 19.02.2016 in na ta dan so jih v Pomgradu imetnikom tudi izplačali. Obrestna mera je na letni ravni znašala 3,25%.

Kupci so bili predvsem institucionalni vlagatelji, nekaj pa je bilo tudi fizičnih oseb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.