https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad tudi četrtič premagala Salonit Anhovo 3:0

29.2.2016  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za moške doma premagali Salonit s 3:0 (20, 20, 28).

Panvita Pomgrad je v dvoboj vstopila kot favorit, čeprav je v zadnjih tekmah kazala spremenljive predstave, medtem ko so Kanalci nekoliko dvignili formo. In vlogo favorita so tudi upravičili, gledalci pa so lahko videli lepo predstavo in so domov zagotovo odšli zadovoljni. Domači so bili boljši v vseh elementih, tako da so zmagali zasluženo, gostom pa je lahko žal za tretji niz, v katerem so imeli dve zaključni žogi, če bi ju izkoristili, bi glede na nihanja Prekmurcev v zadnjih tekmah lahko upali na preobrat.

Panvita Pomgrad je v uvodnih dveh nizih povsem nadzirala dogajanje na tekmi. V prvem nizu je odločilno razliko pri 20:17 naredil blok Panvite Pomgrad, po dveh zaporednih blokih kapetana kapetanu - domačega blokerja Gorazda Flisarja Salonitovemu sprejemalcu Dejanu Čabarkapi - je bil niz odločen. Za zadnjo točko uvodnega niza je nato gostujočega kapetana na mreži zaustavil še drugi bloker Panvite Pomgrad Dalibor Šmitran.

In z atraktivnim blokom se je nato tudi nadaljevalo, Flisar je namreč na mreži z eno roko ujel tokrat nerazpoloženega Israela Dos Santosa. Salonit nikakor ni našel prave igre in ko so se začele stopnjevati še lastne napake, je domača prednost samo še naraščala. In to ne glede na to, da je Salonit vseskozi igral z obema liberoma (Andrej Kovačič na sprejemu in Danijel Šarič po servisu). Tudi menjava organizatorja igre pri Salonitu (Luka Krivec/Irenej Karnel) pri 11:7 za domačine in blokerja Dos Santosa z Danijelom Mijatovičem pri izidu 20:15 nista prinesli učinka. Pa čeprav je predvsem Mijatovič takoj po vstopu prispeval točko neposredno iz servisa in tudi sicer prebudil ekipo. A se je Salonitu po njegovem vstopu uspelo Sobočanom približati zgolj na vsega dve točki (20:18). Zatem pa je znova zanihal sprejem in domači bloker Šmitran je zaključil drugi niz za vodstvo Panvite z 2:0.

Potem ko je Panvita Pomgrad praktično brez posebnih težav dobila uvodna dva niza, je bil tako še najbolj izenačen zadnji. Pri Salonitu sta Karnel in Mijatovič ostala na igrišču, a je Panvita Pomgrad vseeno povedla s 15:12. Po dveh blokih Flisarju pa so nato gostje domačine ujeli na 16. točki. Panvita Pomgrad je borbeno igrala v polju, Salonitu pa ni uspelo zaključiti napada, kar je pomenilo, da sta se tekmeca izmenjevala v vodstvu za točko praktično do konca.

Panvita Pomgrad si je prva priigrala zaključno žogo, a izkoristila šele četrto, medtem ko sta vmes Salonitu za vsaj častni niz iz rok spolzeli dve. Zadnjo točko na tekmi za maksimalno zmago Panvite Pomgrad je tako prispeval najučinkovitejši odbojkar, domači korektor Aljoša Bogožalec.

"Po bolečem porazu med tednom v Mariboru smo se tokrat zbrali in pokazali dobro igro do konca. V prvih dveh nizih smo prepričljivo ugnali tekmece, v zadnjem pa smo niz dobili po težki borbi in tako zasluženo zmagali to tekmo. Čestitam fantom za vztrajnost do konca. S takšnim odnosom in pristopom se lahko tudi v prihodnje nadejamo dobrih iger in posledično dobrih rezultatov," je bil tokrat zadovoljen domači trener Dejan Fujs.

Panvita Pomgrad vs.Salonit Anhovo  3:0

25:20, 25:20, 30:28

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:  Bogožalec 21, Detela 17, Flisar  10, Rojnik 9, Šmitran 7, Kvas 2

Točke za Salonit so dosegli: Čabarkapa 19, Okroglič 9, Savičič 7, Česnik 6, Dos Santos 4, Mijatovič 3, Krivec 1

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2016 ob 6:22 Lepo! gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.