https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad premagala vodilno ekipo državnega prvenstva

3.3.2016  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 6. kroga modre skupine 1. DOL za moške doma premagali Calcit Volleyball s 3:0 (20, 24, 23).

 

Odbojkarji Panvite Pomgrada so za uvod v mednarodne nastope v srednjeevropski ligi oz. pokalu Mevza, katerega gostitelj bodo prihajajoči konec tedna, v Murski Soboti ugnali kar vodilnega na lestvici. Srčni in borbeni domačini so namreč s Kamničani tokrat prepričljivo opravili po manj kot uri in pol igre pri čemer je bil še najbolj negotov zgolj drugi niz.  

Za Panvito Pomgrad v uvodnem nizu praktično ni bilo izgubljene žoge. Nezaustavljivi domači korektor, Aljoša Bogožalec in sprejemalec, Jernej Detela sta rešetala gostujoče moštvo hkrati pa so Sobočani odlično igrali tudi v obrambi. Kamničani so bili brez odločnejšega servisa premalo prepričljivi, poleg tega pa so v tem obdobju naredili za povrh še preveč lastnih napak. Uvodni niz je tako z odličnih začetnim udarcem zaključil domači kapetan, Gorazd Flisar.

Sledil je drugi niz poln preobratov. Odbojkarji Panvite Pomgrada so nadaljevali z igro iz uvodnega niza in brez posebnih težav povedli z 11:6 nato pa se je ustavilo. Po dveh blokih Deteli, slabšem sprejemu in bloku Žana Novljana domačemu kapetanu Flisarju so Kamničani izidi izenačili na 12. točki. Tekmeca sta se nato izmenjevala v vodstvu za točko, Sobočani so povedli z 21:19, Kamničani pa so uspeli nadoknaditi zamujeno in si priigrati prvo zaključno žogo pri izidu 24:22. Domači trener, Dejan Fujs je vmes zamenjal organizatorja igre, namesto Tineta Kvasa je vstopil mladinski reprezentant Urban Drvarič in domačini so z blokom Daliborja Šmitrana uspeli izid izenačiti na 24. točki. Uspešen napad Detele je na koncu izvlekel Panvito Pomgrad z minimalno zmago v drugem nizu in vodstvom z 2:0.

V zadnjem, tretjem nizu je trener Kamničanov, Marko Brumen na klopi pustil Domna Kotnika, na njegovo mesto sprejemalca pa je vstopil kapetan Andrej Štembergar-Zupan. In še naprej smo bili priča izenačeni odbojki, kjer so na trenutke vodili eni in zatem spet drugi, nihče pa si ni priigral prednosti višje od dveh točk. Nazadnje je bil tako izid izenačen na 20. točki, raznovrstnejši domači napad pa je bil zatem posledica prve zaključne žoge Panviti Pomgrad pri 24:21. A se Kamničani še vedno niso dali. Na servis organizatorja igre, Jana Brulca so se domačinom približali na vsega točko (24:23), najučinkovitejši na tekmi, korektor Aljoša Bogožalec pa je nato odločil zmagovalca za veliko zmago Panvite Pomgrad proti trenutno vodilnemu moštvu na lestvici.

Gostujoči trener Marko Brumen je imel po tekmi še interni »dodaten razgovor« s sodniki, v domačem taboru pa se je trenerju Dejanu Fujsu pred zahtevnimi mednarodnimi obračuni za prihajajoči konec tedna samo smejalo. Moštvo je namreč trenutno v odlični formi in tako se lahko na turnirju za pokal Mevza, ki ga za vikend gostijo Sobočani, nadejamo tudi kakšnega pozitivnega presenečenja…


Panvita Pomgrad vs. Calcit Volleyball  3:0

Set 1  25:20

Set 2  26:24

Set 3  25:23

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec 20, Detela 18, Rojnik 9, Flisar 6, Šmitran 4, Kvas 2

Točke za Calcit Volleyball so dosegli:

Štern T. 15, Kotnik 11, Štern Ž. 10, Novljan 5, Štembergar Zupan 3, Brulec 1, Videčnik 1

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2016 ob 22:11 delllboy gost

      odlično napisano, dobre fotke :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.