https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad klonila proti Posojilnici AICH Dob

6.3.2016  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v svoji predzadnji tekmi srednjeevropske lige na domačem turnirju v Murski Soboti izgubili proti Posojilnici Dob z 0:3 (-24, -19, -16).

 

Odbojkarji Posojilnice Doba so v svojo zbirko v letošnji srednjeevropski dodali še tretji slovenski skalp. Potem ko so na domačem turnirju premagali ACH Volley in Calcit Volleyball, so bili tokrat uspešni tudi na gostovanju pri Panviti Pomgradu. Čeprav ekipi iz Pliberka v smislu stanja na lestvici tekma ni veliko pomenila, saj so si že zagotovili nastop na zaključnem turnirju v Ljubljani - lahko se sicer še prebijejo na drugo mesto na lestvici, a bodo v polfinalu v vsakem primeru igrali z ACH Volleyjem, pa so vseeno imeli motiv. Trener Matjaž Hafner se je spoprijel z nekdanjim soigralcem in prijateljem, zdaj pa trenerjem murskosoboške ekipe Dejan Fujsom, v Murski Soboti pa sta kariero začela Uroš Pavlović in Andrej Grut, ki sta se hotela še enkrat dokazati murskosoboškemu občinstvu.

In to jim je uspelo, vsaj, kar se tiče rezultata. Gostje so bili boljši tekmeci, zmagali so s 3:0, a izid tudi malce zavaja, saj so bili odbojkarji Panvite Pomgrafa, ki se na turnirju borijo, da bi se izognili zadnjemu mestu v ligi, v vseh nizih enakovredni do končnice. V drugem nizu so tako še vodili z 19:18, a izgubili z 19:25, v tretjem še imeli 16:16, a nato tekmecem dovolili devet zaporednih točk.

Gostje so pobudo prevzeli že na začetku tekme, kmalu povedli za tri točke, s tako prednostjo so še vodili pri izidu 17:20. A nato so domači s petimi zaporednimi točkami prešli v vodstvo, ki je bilo kratkotrajno. Gostje so se v prednost vrnili že pri izidu 22:21, nato zapravili prvo zaključno žogo, druge ne, za kar je z asom poskrbel Peter Wohlfahrtstätter.

V drugem nizu so Hafnerjevi izbranci povedli s 14:9, videti je bilo, da se domača barka potaplja. A se je za kratek čas rešila, Panvita je že pri drugem tehničnem odmoru vodila, vodila je tudi pri izidu 19:18, nato pa je sledil razpad sistema, za kar so krivi tudi servisi Pavlovića. Podobno se ji je zgodilo tudi v tretjem nizu, ko je še vodila s 15:12, nato pa predvsem po zaslugi servisov Kirila Krašnevskega in odličnega bloka gostov do konca osvojila vsega točko.

"Nismo bili posebej prepričljivi, nismo igrali, kot sem želel. A smo zaradi izkušenj in najbrž tudi kakovosti, ki je posledica dejstva, da smo le bolj profesionalen klub, zmagali. Odbojkarji Panvite Pomgrada so bili v nizih dolgo časa enakovredni, ko pa smo mi malo bolj pritisnili s servisi, jim je začela padati zbranost, kar smo izkoristili. Tekma ni bila posebej kakovostna, kar je tudi posledica dejstva, da ni o ničemer odločala," je po tekmi dejal Hafner.

Njegov prijatelj Fujs ni bil pretirano razočaran: "Tekmo smo odigrali premalo odgovorno in premehko. Naša nezbranost in prelahke točke nasprotnika sta bila tokrat glavna razloga za gladki poraz proti zelo dobri ekipi iz Avstrije. Škoda je le, da se mi danes nismo bolj borili in si bolj želeli igrati ter osvajati točke."

Dvorana OŠ I v Murski, gledalcev 200, sodnika: Katona in Tillmann (oba Madžarska).

Panvita Pomgrad : Posojilnica AICH/DOB    0:3

Set 1  24:26

Set 2  19:25

Set 3  16:25

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec 12, Detela 9, Rojnik 6, Flisar 6, Šmitran 5, Kvas 1

 

Točke za Posojilnico AICH Dob so dosegli:

Krasneuski 15, Wohlfahrtstätter 10, Grut 9, Mlynarćik 8, Koncilja 7, Pavlovič 4, Palgut 1

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. metalor94
      06.03.2016 ob 11:56 metalor94

      GOLD powder. We have currently for the export of 80 kilograms of gold (in the) gross whose characteristics are as follows: Nature: Gold powder. Quantity: 80 kg Purity: 97-98%, Quality: 22, 77 carats more. Origin: Republic of Ghana Price: 39 500 EUR / kg Impurity composition: 3% (primarily iron oxide)

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2016 ob 15:25 delllboy gost

      dober članek, dobre fotke!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.