https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S KPŠ-jem na brezplačne delavnice prve pomoči projekta ZAŽIVLJENJE!

07.03.2016 ob 14:00  

Klub prekmurskih študentov bo to soboto, 12. 3. 2016 gostil projekt Zaživljenje!, ki ga izvaja Društvo študentov medicine Maribor (DŠMM) v sodelovanju z Društvom študentov medicine Slovenije (DŠMS). Izvedli bodo tečaj prve pomoči. Tečaj se bo pričel ob 10.00 uri v prostorih RIS Dvorca Rakičan (Modri salon).


Delavnice bodo izvajali študenti Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, člani Društva študentov medicine Maribor. Tečaj bo trajal približno 2 uri. Sestavljen bo iz predavanja o prvi pomoči, nato pa bo sledila še praktična predstavitev in praktično učenje na različnih postajah. Tečaj vsebuje 4 postaje, na katerih se udeleženci poučijo o imobilizaciji, ustavljanju krvavitev, položaju nezavestnega in uporabe defibrilatorja- AED-ja.

Praktično bodo predstavili temeljne postopke oživljanja, uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja, osnovne položaje prve pomoči, odstranjevanje tujkov iz dihalnih poti, povijanje, imobilizacijo in zaustavljanje krvavitev.

Znanje prve pomoči hitro zbledi. Pa vendar, nikoli ne vemo, kdaj bomo mi na vrsti, da nekomu drugemu rešimo življenje. Hitro in pravilno ukrepanje pomagata pri reševanju življenj, žal pa laiki pogosto le pokličejo reševalce in med čakanjem nanje ne začnejo izvajati najnujnejših ukrepov, kot sta masaža srca in uporaba defibrilatorja.

Vizija projekta Zaživljenje! je širjenje pomena prve pomoči na nivoju laične javnosti – obisk tečajev je tako prostovoljen in ne nadomešča uradno priznanih in predpisanih usposabljanj, ki jih glede na Pravilnik o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delavnem mestu lahko opravljajo samo za to pooblaščene organizacije (pri nas Rdeči križ Slovenije).

Delavnice so brezplačne in so namenjene vsem generacijam, ki želijo obnoviti znanje prve pomoči. Prijava na delavnico ni potrebna.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.