https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kljub bolj kislemu vremenu so se pohodniki in pohodnice podali na Jožefov pohod

Cankova, 13.03.2016 ob 7:00  

ŠD »Studenec« Cankova je tudi v letu 2016 povabil na že 14. Jožefov pohod. In res so prišli pohodniki od blizu in daleč, vseh starostnih skupin. Tako so se na pot podali vsi, ki so željni rekreacije in dobrega druženja.

Pohodniki so se zbrali pri vaškem gasilskem domu na Cankovi, kjer jih je najprej čakal zajtrk. Pohod je bil voden in krožni, kar pomeni, da sta bila start in cilj VGD Cankova. Organizatorji so progo prvotno načrtovali tako: do Korovec, Gerlincev, pot nadaljevati skozi Krašče, Domajince, Topolovce in se na koncu spet vrniti do izhodišča na Cankovi. Ker pa jim je vreme zagodlo, so jo bili primorani prilagoditi vremenskim razmeram. Zato so se pohodniki 14. Jožefovega pohoda odpravili po naslednji relaciji: Cankova-Fuks graba v Korovcih-kmetija Štesl v Gerlincih-Krašči-Domajinci-Topolovci-Cankova.

Organizatorji so dejali, da se zavedajo, da je število pohodnikov na pohodu odvisno od vremena. In dodajajo, da se v lepem vremenu Jožefovega pohoda udeleži tudi do 250 pohodnikov. Na tokratnem pa se je pokazalo, kdo se z veseljem poda na pot tudi takrat, ko ni sonca. Tako se je pohoda udeležilo približno 50 pohodnikov. Da so vsi bili zadovoljni, so poleg že omenjenega zajtrka dobili še pohodniški kartonček, spominček, okrepčilo na postaji in toplo malico na cilju. In kaj če ste sedaj ugotovili, da ste pohod zamudili? Nič ne de, saj se s prijatelji tudi sami lahko podate po navedenima progama. Prav gotovo bodo v marcu prišli tudi s soncem obsijani dnevi, ki bodo kot nalašč za to.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.