https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški gasilci so staro avtolestev podarili gasilcem pobratenega mesta Paraćin

14.03.2016 ob 14:00  

Minuli konec tedna so murskosoboški gasilci predali staro avtolestev gasilcem iz pobratenega mesta Paračin.

 

Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota je v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota v sklopu čezmejnega sodelovanja »Rešujmo skupaj«, nabavilo novo gasilsko reševalno avtolestev, o čemer smo že podrobneje poročali. Cilj projekta je bil krepitev sodelovanja na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske. Nova gasilska avtolestev je dolga 42 metrov in primerna za reševanje iz visokih stavb.

Stara lestev je bila dolga 30 m in brez sodobne opreme ter stara že čez 35 let. Ker dveh avtolestvev mursksooboški gasilci ne potrebujejo, so se odločili, da bodo staro prodali. Ker zanimanja zanjo ni bilo, so se odločili staro avtolestev, ki je še funkcionalna in dolično vzdrževana, podariti pobrateni občini Paračin v Srbiji. Tamkajšnji gasilci bodo še uporabno avtolestev potrebovali na področju reševanja iz višin in ob drugih elementarnih nesrečah.

 

Ob tej priložnosti je predsednik občine Paraćin Saša Paunović sprejel župana Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandra Jevška in murskosoboške gasilce ter s predsednikom Milanom Vertotom podpisal pogodbo o donaciji. Paračinski gasilci, ki doslej niso imeli opreme za reševanje na višini, so za avtolestev hvaležni in jim bo prišla prav. 

Foto: facebook Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.