https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Najemniki Murinih stanovanj še naprej živijo v negotovosti

21.03.2016 ob 12:00  

Stečajni postopek Murinih stanovanj ne najde srečnega konca. In s tem ne najdejo srečnega konca tudi nekdanje delavke in delavci Mure, ki v stanovanjih živijo. Ti namreč še naprej trepetajo v bojazni, da jih kadarkoli lahko izselijo.

Prodaja Murinih stanovanj neuspešna

Na prodaj je skupaj petnajst stanovanj, v njih pa živijo pretežno Murini upokojenci sami ali skupaj z družinskimi člani. Javno vabilo k dajanju ponudb v stečajnem postopku je bilo objavljeno 28. decembra lani, rok za oddajo pa se je iztekel 11. februarja. Nekaj zainteresiranih kupcev si je ogledalo prodajano premoženje, katerega izhodiščna neto cena se je gibala od 27 tisoč evrov za stanovanje, veliko dobrih 31 kvadratnih metrov, do 48 tisoč evrov za stanovanje, veliko skoraj 72 kvadratnih metrov, vendar je bilo zbiranje ponudb neuspešno. Tako so si trenutni najemniki stanovanj sicer lahko oddahnili, vendar le za trenutek. Lastnik stanovanja ima namreč po slovenski pravni ureditvi pravico, da lahko najemniku brez razloga odpove najemno pogodbo, še posebej, če je ta sklenjena za določen čas.

Foto:Arhiv Pomurec.com

Javni stanovanjski sklad nekdanje delavce Mure uvrstil na prednostno listo

Ko je Mura šla v stečaj, so stanovalci pričakovali, da bo stanovanja odkupila Mestna občina Murska Sobota. Ta se je vključila v reševanje problema prek Javnega stanovanjskega sklada in kupila sedem stanovanj. Razloga za to, zakaj ni kupila vseh 15 stanovanj, sta dva. Prvi so nezadostna finančna sredstva sklada, drugi pa dotrajanost stanovanj in zato je bila ponudbena cena za odkup stanovanj previsoka, pojasnjujejo pri skladu. Dodajajo, da jim je znan položaj preostalih stanovalcev v Murinih stanovanjih, ki se zdaj prodajajo v stečajnem postopku z zbiranjem ponudb. Vseh šest stanovalcev, ki so se prijavili na zadnji razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj, so namreč uvrstili na prednostno listo. To pomeni, da so bile njihove vloge pozitivno rešene in zdaj čakajo na dodelitev stanovanja

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.