https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Pejsaži na slikah Pavle Krajnc

Gornja Radgona, 21.03.2016 ob 16:00  

Ko pomislimo na upodobitev krajine ali pejsaža, je ob tem vsekakor  pokrajina najpomembnejša. Krajine na slikah so lahko urbane in tedaj se na sliki predstavi vedute in panorame krajev, njihovih ulic, trgov, parkov itd.


So pa na slikah tudi neurbane krajine, ko umetnica oziroma umetnik naslika gozdni, gorski ali morski pejsaž. In prav teh je največ na slikah Pavle Krajnc od Male Nedelje, ki že od 11. marca dalje razstavlja svojih 21 likovnih del v galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni.

Gre za olja na platnu in svojo razstavo je Pavla Krajnc naslovila »Podobeslovenske krajine«. Sedaj že vemo, da se je umetnica šelev svojem tretjem življenjskem obdobju posvetila slikanju. Nekaj let je obiskovala slikarsko šolo akademskega slikarja Mirka Rajnarja v Murski Soboti ter je članica Likovnega društva Mavrica v Murski Soboti in tudi Likovnega društva v Murski Soboti. Z možem živita v Prlekiji,  pri Mali Nedelji. Pavla Krajnc ima za seboj že vrsto samostojnih, kot tudi skupinskih razstav, po Sloveniji, pa tudi v sosednjih državah (Avstrija, Madžarska, Hrvaška). Udeležuje se tudi številnih slikarskih kolonij in prav v tem tednu se je v Gornji Radgoni, kjer ima omenjeno razstavo, udeležila velikonočne likovne kolonije v tamkajšnjem Domu starejših občanov. Razstavo slik Pavle Krajnc si je vsekakor vredno ogledati.

Foto: Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.